119367
17:58 30.092021

В Ужгороді на базі міського центру зайнятості відбувся традиційний щорічний «День кар’єри»

Життя 7637

У четвер, 30 вересня, в Ужгородському міському центрі зайнятості відбувся традиційний щорічний «День кар’єри», який організував та представив можливість близько двом десяткам роботодавців міста презентувати понад 300 актуальних вакансій.

Урочистості розпочалися із привітальних слів директора Закарпатського обласного центру зайнятості Юрія Фущича та запрошених гостей заходу – заступника Ужгородського міського голови Василя Гомоная та голови організації роботодавців міста Ужгорода Михайла Качура.

Зокрема, відкриваючи захід, Юрій Фущич зазначив, що діяльність служби зайнятості насамперед спрямована на стабілізацію ситуації на ринку праці, надання якісних послуг та індивідуальний підхід до потреб клієнтів.

«Основна мета роботи служби зайнятості – допомогти роботодавцям знайти кваліфікований персонал на ті вакансії, які вони презентують сьогодні, а безробітним – місце праці з повним соціальним пакетом та достойною заробітньою платою.

А основний меседж нашого заходу – «Знайдемо роботу разом!». Ми переконані, що в межах нашої держави та нашої області можна знайти легальну роботу з достойним рівнем зарплати. Не слід забувати і про те, що саме при такому працевлаштуванні ви будете соціально захищені, зможете залишатися поряд зі своїми сім’ями, розвивати економіку власної держави і бути впевненими у майбутньому», – наголосив очільник Закарпатського обласного центру зайнятості.

На «День кар’єри» завітали і представники центру безоплатної правової допомоги, щоб надати всім бажаючим необхідні професійні консультації. «Загалом на Закарпатті і, зокрема, в місті Ужгороді, питання, що роботодавець якось не так вчинив зі своїм підлеглим, або колишнім підлеглим, є досить рідкісними і ми це відмічаємо. Загалом у нас небагато таких справ, коли до нас звертаються клієнти, які потребують саме такого захисту», – зауважив присутній на заході директор Ужгородського місцевого центру безоплатної правової допомоги Михайло Давиденко.

До слова, на цьогоріч на «Дню кар’єри» були присутні представники багатьох підприємств міста, безробітні та шукачі роботи, а також випускники професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Так, під час ярмарки вакансій відбулася презентація підприємств ТОВ «Ядзакі Україна», ТОВ «Джейбіл сьоркіт юкрейн лімітед», ТОВ «Турбогаз Ужгород», ТОВ «Унгвайер», ТОВ «Епіцентр К», ТОВ «Завод Конвектор», ТОВ «Ужгород П.С.Ю.», Філія-Закарпатське обласне управління ПАТ «Державний ощадний банк» та ін., на якій було представлено інформацію про вільні робочі місця та посади.

За словами директора Ужгородського міського центру зайнятості Сергія Олексіюка, з початку поточного року в обласному центрі Закарпаття на обліку були понад 2 тисячі безробітних, а сьогодні їх – більше 500 осіб. Проте, як зазначив пан Сергій: «Ми щодня стараємося з ними активно співпрацювати у питанні пошуку роботи. До прикладу, якщо брати навіть останній місяць, то це приблизно 80 безробітних громадян було працевлаштовано».

А, якщо рахувати в межах всієї област, то 4800 безробітних цього року вже отримали роботу. Цю інформацію повідомив для ЗМІ директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

Також всі відвідувачі ярмарки мали змогу познайомитись і з діяльністю крафтових та еко-підприємств, отримати консультації фахівців Держпраці та Ужгородського міського центру безоплатної вторинної правової допомоги, ознайомитись з переліком робітничих професій, за якими можна навчатися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Крім цього, було презентовано новітні технології для роботодавців та зайнятого і незайнятого населення.

І, окремо, у рамках «Дня кар’єри» було проведено семінар із питань соціальної адаптації військовослужбовців та учасників АТО/ООС.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах