119333
09:22 30.092021

На Закарпатті провели вечір народних танців для угорської діаспори

Життя 1385

Для представників угорської діаспори найбільш східної точки Верхньотисянського регіону, селища Ясіня, провели вечір народних танців. Захід відбувся в приміщенні Ясінянського угорського дитячого садочка.

Фолькгурт «Шодро» виконав традиційні танці й заграв народну музику. Після виступу колективу присутні мали можливість вивчити кроки та потанцювати.

«Для нас важливо підтримувати представників діаспори, адже вони перебувають у набагато складнішій ситуації. Загальновідомо, що угорська народна музика і танці зміцнюють національну ідентичність. Тож коли ми маємо можливість відвідати громади діаспори, то завжди раді, адже це для нас певна місія. Як мешканка Верхньотисянського регіону я й сама відчуваю, що діаспора наче пасинок, там культурні заходи – рідкість. Насамперед нам, людям, які тут живуть, слід визнати це й діяти, щоб допомогти громадам діаспори продовжувати існувати, відчувати, що вони не самотні, а також зберігати спадщину своїх предків», – каже художній керівник гурту «Шодро» Еніка Вараді.

«Велика подяка фолькгурту за те, що виступив у нас уже вдруге, що наша невелика громада важлива для нього. Знання культури угорського народу робить і нас багатшими», – наголосила вчителька Ясінянської угорської школи і садочка Марія Кеслер.

Захід відбувся за підтримки Програми ім. Шандора Чорі за участю громадської організації «Збереження культурної спадщини та народних традицій Закарпаття».

(Kőváry/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах