119323
15:39 29.092021

Місцевий осередок ТУКЗ-КМКС Верхньотисянського регіону провів загальні збори

Життя 1767

Загальні збори місцевого осередку Товариства угорської культури Закарпаття Верхньотисянського регіону відбулися 25 вересня. Під час заходу голова регіонального осередку Йожеф Шарі відзвітував про роботу організації за минулий рік.

Загальні збори місцевого осередку ТУКЗ-КМКС Верхньотисянського регіону, який налічує 5400 членів, провели в офісі організації в Тячеві. Участь у заході взяли 44 делегати з 13 осередків.

Йожеф Шарі, звітуючи про роботу за минулий рік, розповів про діяльність організації під час епідемії коронавірусу, зокрема про доброчинну акцію благодійного фонду КМКС, яку провели з метою збору коштів для закупівлі засобів захисту, а також про місцеві вибори 2020 року. «Діаспора живе, працює, але, на жаль, зменшується. Наше покликання – зупинити цей процес за допомогою церкви та наших шкіл. Угорщина завжди була партнером у цьому. Ми маємо багато завдань, потрібно вирішити чимало проблем, які могли б зупинити цей процес. Насамперед потрібні робочі місця, бо люди роз’їхалися по всіх усюдах», – зазначив Йожеф Шарі. Торкаючись питання місцевих виборів минулого року, він повідомив, що кандидати від організації отримали непоганий результат у Верхньотисянському регіоні, адже були обрані в ради територіальних громад та райраду.

Заступник голови осередку ТУКЗ-КМКС Верхньотисянського регіону Янош Кочерга, у свою чергу, наголосив: «Зі створенням територіальних громад угорська діаспора ще більше розсіялася, тому ми опинилися в непростій ситуації у Верхньотисянському регіоні. Що чекає на нацменшини в країні надалі, наразі невідомо. Для місцевої угорської громади певним вирішенням проблеми було б створення Угорського дому. Щодо виборів, то нашим кандидатам удалося потрапити в раду територіальної громади, що дуже важливо, адже ми можемо озвучувати там свою позицію».

Після виступів делегати обговорили актуальні проблеми та намагалися разом знайти шляхи їхнього вирішення. Загальні збори завершилися виконанням національної молитви.

VE/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах