119182
13:19 27.092021

На Закарпатті у рамках акції «Створюємо ліси разом» висадять близько 510 тис. саджанців

Життя 3223

01 жовтня по 30 листопада Держлісагентство проводить громадську акцію «Створюємо ліси разом» в рамках виконання Програми Президента України «Зелена країна».

На Закарпатті в рамках акції «Створюємо ліси разом» планують провести ряд заходів з лісовідновлення, лісорозведення та озеленення населених пунктів, а також висадити близько 510 тис. саджанців на площі 205,8 Га.

Лісівники будуть висаджувати одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід (залежно від місцерозташування). Це будуть типові для Закарпаття дерева – ялиця біла, бук лісовий, ялина, дуб звичайний. При створенні лісових культур враховуватимуть глобальні зміни клімату, щоб виростити біологічностійкі лісові насадження.

До участі в акції «Створюємо ліси разом» запрошуються об’єднані територіальні громади, лісокористувачі області, молодь, студенти, представники органів влади, громадських організацій, громадськості та засобів масової інформації з метою примноження зелених насаджень краю.

Цьогоріч громадська акція з висаджування лісів відбудеться у дещо новому форматі. На спеціальному сайті, який вже доступний за посиланням, кожна людина зможе відслідкувати хід висадки лісу в усіх регіонах. Крім того, будь-хто зможе долучитися до масштабної еко-ініціативи і висадити ліс. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції «Створюємо ліси разом». Під час висадки лісівники нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи із садіння лісу.

Якщо ж немає змоги висаджувати дерева, то лісівники можуть це зробити за вас – обирайте область, де хочете, щоб висадили ліс, робіть благодійний внесок – 50 гривень за одне висаджене дерево. Лісівники висадять дерева безкоштовно. А сплачені вами кошти одразу будуть перераховані на користь підопічних фонду “Таблеточки”, який вже 10 років допомагає онкохворим дітям.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах