119086
11:07 24.092021

На Закарпатті служба зайнятості від початку року працевлаштувала 118 осіб з інвалідністю

Життя 1871

Протягом січня-серпня 2021 року у Закарпатській області послуги державної служби зайнятості отримували 777 безробітних осіб з інвалідністю.

За цей період працевлаштовано за сприянням державної служби зайнятості 118 осіб з інвалідністю, з яких 6 осіб – до надання статусу безробітного. До робіт тимчасового характеру залучено 24 особи з інвалідністю.

З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, професійне навчання за направленням центрів зайнятості у січні-серпні 2021 року проходили 24 особи з інвалідністю, з них 19 осіб були працевлаштовані.

Профорієнтація є важливою умовою для професійного самовизначення осіб з інвалідністю. Спеціалісти центрів зайнятості здійснюють консультування щодо вибору чи зміни професії, надають рекомендації щодо професійного вибору з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертизи, професійних інтересів, нахилів та здібностей. Профорієнтаційні послуги з початку року отримали 737 безробітних з інвалідністю.

Станом на 1 вересня 2021 року статус безробітного мали 311 осіб з інвалідністю, з них 281 особа отримувала допомогу по безробіттю. Кількість вакансій, на які могли бути працевлаштовані особи з інвалідністю (за інформацією роботодавців) становила 64 одиниці.

Про це повідомляє Закарпатський обласний центр зайнятості.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах