119036
14:29 23.092021

Солістці ансамблю «Угорські мелодії» із Закарпаття вручили орден «За заслуги»

Життя 2311

З нагоди національного свята Угорщини, яке відзначається 20 серпня, президент країни Янош Адер нагородив солістку Камерно-інструментального ансамблю «Угорські мелодії» Аніко Берланюк-Надь Срібним хрестом ордена «За заслуги» за популяризацію угорської оперети та пісень.

Вручення високої державної відзнаки з огляду на зайнятість співачки відбулось аж 21 вересня в Генеральному консульстві Угорщини в м. Ужгороді.

Присутніх привітав Генеральний консул Йожеф Бачкаї.

«Ми планували вручити відзнаку 20 серпня, але тоді це не вдалося. Сьогодні ми зібралися у вузькому колі й цей момент настав», – зазначив дипломат і попросив свою колегу, консулку Едіну Альбертне Шімон, зачитати нагородний лист. А відтак резюмував: «Щиро вітаю вас із відзнакою, бажаю здоров’я та подальших творчих успіхів. Радуйте нас тут, на Закарпатті, протягом багатьох років».

Голова Ужгородського районного осередку Товариства угорської культури Закарпаття Лівія Балог привітала нагороджену як представниця організації, котра внесла подання про відзначення.

«Аніко працює в цій галузі мистецтва, а саме в ансамблі «Угорські мелодії», понад 20 років. Невелике Закарпаття підтримує та супроводжує на цьому шляху талановиту мисткиню, яка гідно представляє наш край в Угорщині та в інших країнах. Бажаю їй здоров’я, сил та наполегливості і в майбутньому!» – зазначила Лівія Балог.

Аніко Берланюк-Надь висловила вдячність за підтримку та визнання її роботи.

«Я не вмію гарно говорити, більше співаю. Хочу подякувати за цю честь, що подумали про мене. Я чула про подання моєї кандидатури, але не вірила, що воно буде схвалене, – зауважила вона зворушено. – Я люблю співати, це моє життя. Займаюся тим, що люблю: це моє хобі і моя робота. Я багато виступаю, слава Богу, вже і в Угорщині, і в Трансильванії, у Словаччині. Зустрічаю багато людей, знайомлюся. Це все чудові враження».

Прорив у кар’єрі співачки приніс конкурс у 2009 році. Тоді угорський телеканал Duna TV оголосив Міжнародний угорський пісенний конкурс «Звучить пісня» (Csendül a nóta), у якому вона здобула перемогу. Після цього пісні виконавиці звучали в рамках кількох телепрограм на угорському телебаченні (Kívánságkosár, Jó ebédhez szól a nóta).

«Я стала відомою серед закордонних угорців у різних регіонах, і відтоді мене кличуть виступати. Карантин мав дуже поганий вплив на мене, адже я не мала можливості зустрічатися з людьми, співати для них», – зізналася Аніко Надь. Щодо майбутнього вона розповіла, що має серйозні плани, зокрема велику мрію організувати на Закарпатті в обласній філармонії гала-вечір угорської пісні в супроводі циганського оркестру.

Вікторія Рего/Rehó Viktória/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах