119018
16:59 22.092021

Виставу «Жменяки» покажуть у закарпатському скансені

Життя 16272

Останнім часом набуває практика показувати театральні вистави не тільки на домашній сцені, але й переносити їх у цілком інше середовище. Так, влітку з успіхом відбулися покази «Князя Корятовича» Мукачівського драматичного театру в середньовічних замках Ужгорода, Мукачева та Чинадієва. Сам історичний антураж надає дійству неповторного емоційного сприйняття.

У суботу, 2 жовтня, о 18.30 Закарпатський муздрамтеатр покаже в Закарпатському музеї народної архітектури і побуту виставу «Жменяки». Роман Михайло Томчанія вважається одним із кращих літературних творів про наш край. Закарпатська сага вже втретє поставлена на сцені найбільшого театру області. На цей раз – головним режисером, народним артистом України Анатолієм Філіпповим.

Зіграти драматичну історію закарпатського родини середини ХХ століття поміж справжніми хатами того часу, корчмою, церквою та сільською школою – смілива і нестандартна ідея. До речі, саме у скансені знімався трисерійний фільм «Укртелефільму» за романом «Жменяки».

Безсмертний твір класика закарпатської літератури про своїх односельців отримає ще одне несподіване театральне втілення. Потрібний досвід «шерегіївці» вже мають – торік у скансені вони з успіхом показали драму І. Карпенка-Карого «Про що плачуть верби».

А цими вихідними Закарпатський муздрамтеатр запрошує у свою глядацьку залу. У п’ятницю, 24 вересня, о 18.30 на малій сцені «шерегіївці» заграють химерну драму Е.Шмітта «Готель «Між двох світів», а в неділю, 26 вересня, о 12.00 покажуть музичну казку А.Хайта «День народження кота Леопольда», а о 18.00 – ексцентричну комедію Р. Ховдона «Ідеальне весілля».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах