118961
17:58 22.092021

На Берегівщині відбувся перший Фестиваль мисливських страв

Життя 2593

У селі Яноші на вихідних провели перший Фестиваль мисливських страв. Захід відбувся на території місцевого стадіону.

Під час урочистого відкриття голова Берегівської територіальної громади Золтан Бабяк, уродженець села Яноші, наголосив на важливості спільного дозвілля, якого всі вже дуже чекали після карантину, а також підкреслив роль мисливських страв у представленні мисливства як культури.

Консул Генерального консульства Угорщини в м. Берегові Барна Фюлеп акцентував на дичині як елементі здорового харчування. «Відрадно, що скуштувати мисливських страв нині мають можливість усі бажаючі», – зазначив дипломат.

Ініціатор та головний організатор фестивалю Аттіла Варга висловив сподівання, що започаткований захід стане традиційним і щороку збиратиме поціновувачів мисливських страв.

Для гостей фесту була передбачена насичена програма, яка тривала з самого ранку до вечора. На сцені виступали народні музичні й танцювальні колективи, на території стадіону розгорнулася виставка трофеїв. Була можливість постріляти з лука, відвідати тактильний зоопарк. Молодіжна організація Товариства угорської культури Закарпаття провела на фестивалі благодійний збір коштів для лікування хворого хлопчика (вдалося зібрати 15 тисяч гривень).

Водночас команди мисливців, представники мисливських товариств Берегівщини готували страви, з якими взяли участь у конкурсі. Згідно з рішенням компетентного журі, третє місце посіла команда мисливців із села Дийда. «Срібло» отримали представники мисливського товариства села Гут. А перше місце здобула команда, яка об’єднала мисливців із Вилока, Карачина, Перехрестя та Четфалви. Меню переможців конкурсу мисливських страв складалося з особливого креативного бетярського супу, картопляних гомбовців із грибним соусом та м’ясом дикого кабана.

Захід завершився виступом музичних колективів і дискотекою.

Перший Фестиваль мисливських страв довів, що Закарпаттю є чим дивувати, окрім бограчу-гуляшу, потрібно лише додати креативу та докласти певних зусиль. А також дав можливість представити мисливство як один із колоритних різновидів культури.

–matúz-, Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах