118904
17:03 20.092021

23-25 вересня відбудуться гала-концерти проєкту Закарпатського народного хору з талановитими дітьми краю «Зіркове майбутнє Срібної Землі»

Життя 13597

Проєкт започатковано колективом у 2018 році. Його мета – залучення талановитих дітей краю до спільних виступів із Закарпатським народним хором на професійній сцені. Проєкт настільки припав до душі як артистам, так і юним талантам, що його було вирішено розвивати. А в цьому році, завдяки своїй благородній меті та підтримці широкої громадськості, пройшовши кілька етапів жорсткого відбору та серйозної конкуренції, цей проєкт Закарпатського народного хору зумів вибороти грант Українського Культурного Фонду. Відтак його реалізація відбувається за повного фінансування УКФ.

Головною умовою проєкту «Зіркове майбутнє Срібної Землі» є виконання творів саме із репертуару Закарпатського народного хору. Бо кращий спосіб зберегти унікальне багатоетнічне мистецтво Срібної Землі – це передати його нашим нащадкам, виховати молоде покоління в любові до рідного слова, пісні, танцю, обрядів, традицій. Щороку дирекція закладу шукає здібних юних співаків, танцюристів, інструменталістів із усіх куточків Закарпаття, закоханих у народне мистецтво, готових вчитися і розвивати свої таланти. Підготовка до проєкту триває довгі місяці: прослуховування і конкурсний відбір, знайомство з учасниками, поїздки керівництва проєкту в регіони, консультації, формування репертуару, індивідуальні заняття діток з педагогами, спільні репетиції хору й оркестру з юними солістами, робота над танцювальними постановками за участі дитячих колективів тощо.

У цьогорічному проєкті «Зіркове майбутнє Срібної Землі» візьмуть участь надзвичайно талановиті сольні виконавці (співаки, інструменталісти) та відомі дитячі танцювальні колективи з Ужгорода, Чопа, Мукачівщини, Перечинщини, Хустщини – всього біля п’ятдесяти дітей віком від 4 до 14 років.

У рамках проєкту відбудуться три гала-концерти:

23 вересня, 18.00 – м. Перечин, Будинок культури

24 вересня, 18.00 – м. Хуст, драмтеатр

25 вересня, 17.00 – м. Ужгород, облмуздрамтеатр

Всі юні учасники проєкту отримають від організаторів пам’ятні відзнаки. Вхід на концерти вільний.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах