118752
08:51 19.092021

Всесвітній день прибирання: мукачівці очистили від сміття замок «Паланок»

Життя 9397

У треті вихідні вересня мільйони волонтерів по всьому світу долучаються до глобального прибирання планети, щоб своїми діями не лише зменшити кількість сміття, але й показати приклад іншим. В день великого прибирання волонтери Мукачева обрали декілька локацій.

“У Мукачеві у нас було 7 локацій. 7 координаторів зібрали свою команду і приступили до роботи. Ми прибирали на замку “Паланок”, адже основна наша туристична локація. І якось не гарно, якщо вона буде засмічена”, – розповідає співорганізаторка Світлана Самойлюк.

“Насправді все те, що ми зібрали – це є продукція нашої життєдіяльності. Екологічного усвідомлення нашим громадянам треба ще повчитися, бо серед сміття багато пляшок від алкоголю, обгортки та пластмаса. У такий день наша фортеця однозначно має стати чистішою”,- додає учасниця акції Галина.

Вже традиційно до акції долучилося і чимало молоді та дітей. Зокрема мукачівську фортецю прибирали учні скаутської організації – “Пластуни”.

Інші учасники всесвітнього дня прибирання зазначили, що вражені були тим, як жахливо засмічені деякі місця довкола міста.

Загалом, до акції по всьому світу долучилося 180 країн світу, де люди протягом 36 годин прибирали нашу планету.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах