118731
09:32 18.092021

Свалявський угорський садочок отримав новий спортивний майданчик

Життя 5030

У Свалявському угорському реформатському дошкільному навчальному закладі освятили багатофункціональний новий спортивний майданчик. Його створили за сприяння Товариства угорської культури Закарпаття та за підтримки Фонду ім. Габора Бетлена.

Відкрили спортивний майданчик у рамках Дня сім’ї, який у Сваляві провели вже вдруге. На урочистостях голова місцевого осередку ТУКЗ-КМКС Андраш Кіш подякував за підтримку ініціативи та реалізацію проєкту. «В рамках Дня родини ми освятили новий спортивний майданчик, який доповнює наш дошкільний навчальний заклад. Подяка за це Товариству угорської культури Закарпаття, за допомогою якого ми втілили мрію», – наголосив він.

Голова місцевого осередку ТУКЗ-КМКС міста Мукачева Ернжебет Корольова наголосила: «Товариство угорської культури Закарпаття пристає на гарну справу в Сваляві уже не вперше. Угорці у діаспорі потребують ще більшої підтримки та уваги. Адже, можливо, у громаді вже й мало хто говорить угорською, проте в душі ще багато хто ідентифікує себе угорцем». За її словами, хоча місцевий осередок організації був створений у місті Свалява нещодавно, але вже має значні результати роботи у сфері освіти, культури, церкви, а зараз матиме і у спортивній.

Присутніх привітав і консул Генерального консульства Угорщини у м. Ужгороді Балаж Лоппарт, який подарував закладу футбольний м’яч. Директор Свалявського реформатського ДНЗ Клара Кіш також подякувала всім причетним за створення спортивного майданчика, адже заклад, за її словами, виконує не лише освітню роль у житті громади, але й слугує базою для проведення масових культурних та релігійних заходів.

Після вітальних промов Божого благословення на присутніх попросив колишній єпископ Ласло Горкай.

Згодом вихованці дитячого садочка заспівали церковні пісні, представили народні танці та ігри.

У рамках заходу виступив також ансамбль «Шодро», а присутні долучилися до народних танців. День сім’ї завершили спортивними іграми. Відтак, усіх гостей частували бограч-гуляшем.

VE, Kárpátalja

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах