118540
12:59 13.092021

Місцевий осередок ТУКЗ-КМКС села Саловка обрав нового керівника

Життя 3766

Місцевий осередок Товариства угорської культури Закарпаття села Саловка півтора року не мав очільника. На зборах 11 вересня члени організації обрали головою осередку Марію Галас-Ковач, заступником Йожефа Баторі, секретарем Едіту Ковач, а також проголосували за 14 членів правління, котрі допомагатимуть у роботі.

Голова Ужгородського районного осередку ТУКЗ-КМКС Лівія Балог доповіла про його діяльність під час епідемії коронавірусу, зокрема про благодійний збір коштів, під час якого вдалося отримати три мільйони гривень і закупити необхідні засоби захисту. Крім того, Лівія Балог згадала про допомогу, надану угорським урядом системі охорони здоров’я, та можливість для краян вакцинуватися в пунктах пропуску на угорському кордоні. Вона також розповіла про результати минулорічних місцевих виборів. За її словами, завдяки, зокрема, боротьбі Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгородському районі межі територіальних громад були визначені сприятливо для угорців. Голова районного осередку підкреслила, що представників «КМКС» ПУУ обрали депутатами районної та обласної рад, чому посприяли й виборці Саловки. Було досягнуто гарних результатів і на виборах у Холмківську, Сюртівську та Великодоброньську територіальні громади. Проте в Чопі через підкуп виборців не вдалося обрати мером угорця, а в раді міської територіальної громади фракція КМКС перебуває в опозиції.

Йожеф Баторі, керівник фракції «КМКС» ПУУ в Ужгородській районній раді, обраний заступником голови місцевого осередку, відповідаючи на запитання, поінформував про ремонт дороги між селами Червоне та Саловка, а також про обіцянку мобільних операторів покращити зв’язок на території місцевої громади.

Kárpátalja

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах