118320
09:00 8.092021

Засідання органу з питань охорони культурної спадщини відбулося в Ужгороді

Життя 1648

Технічні паспорти вивісок, проєктних пропозицій реконструкцій квартири та нежитлових приміщень розглянули напередодні в Ужгородській міській раді на засіданні органу з питань охорони культурної спадщини.

Погодили, зокрема, технічні паспорти вивісок, що знаходяться у межах історичної забудови центральної частини Ужгорода – на вул. Юрія Гойди, будинок 10-А, корпус 5, приміщення 163 та 164, на вул. Другетів, 54, приміщення 1. Технічний паспорт вивіски на пл. Театральній, 3 погодили за умови додавання напису українською мовою.

Через невідповідність Порядку встановлення вивісок в Ужгороді відмовили у погодженні технічних паспортів вивісок на вул. Августина Волошина, 24, приміщення 3, вул. Олександра Фединця, 40, приміщення 6а, вул. Августина Волошина, 3 та пл. Корятовича, 27/4. Із цієї ж причини відмовили у продовженні дії технічних паспортів вивісок на вул. Підгірній, 21/2.

Розглянули і проєктну пропозицію «Реконструкція квартири №7 з розширенням в межах існуючих конструкцій по наб. Незалежності, 21, під’їзд 9 в м. Ужгород». Як зазначалося, тут уже встановлено мансардні вікна та замінено частину покрівлі без відповідних погоджень. Орган з питань охорони культурної спадщини вирішив звернутися в ДАБК для проведення перевірки про виявлені факти, а для отримання погодження власник повинен звернутися в департамент культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА.

Після розгляду ескізного проєкту – «Реконструкція власних нежитлових приміщень (колишня квартира № 6) під торгово-офісні приміщення по вул. Олександра Фединця, 32 в м. Ужгород» – не підтримали на засіданні влаштування у будівлю окремого входу, передає прес-служба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини