118075
17:56 2.092021

В Ужгороді розповіли про осінній призов до армії. ВІДЕО

Життя 6277

З 1 вересня 2021 року в Україні стартував осінній призов на строкову військову службу. Триватиме він до 31 грудня. До лав Збройних сил мають призвати 120 юнаків з Ужгорода. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Богдан Андріїв.

– Обов’язковому призову підлягають молоді люди 18–27 років, їх не відправлятимуть у зону бойових дій на сході України. Вони будуть служити у різних підрозділах нашої країни. Ухилення від проходження служби тягне за собою кримінальну відповідальність, – зазначив Богдан Андріїв.

За словами військового комісара Ужгородського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігоря Тищука, призов проходитиме відповідно до Закону України «Про військову службу». Призову підлягатимуть особи від 18 років до 27-ми, незалежно від того, бажають вони служити чи ні. Право на відстрочку мають тільки юнаки за станом здоров’я, особи, які навчаються для продовження профдіяльності тощо. Вони зобов’язані до 1 жовтня надати всі необхідні документи про відстрочку чи звільнення.

– Наразі усі розпорядження керівникам підприємств, установ та організацій міста розіслані. До 10 вересня має закінчитися перший етап оповіщення призовників. Традиційно ми призиваємо юнаків до Збройних Сил України, Національної Гвардії, Державної Прикордонної Служби та Державної спеціальної служби транспорту України. Загальна чисельність призовників – 120 осіб, – розповів Ігор Тищук.

Усі призовники проходитимуть медичну комісію, а також експрес-тестування на COVID-19.

За порушення правил військового обліку, неявку за викликом до військового комісаріату без поважних причин призовники притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно із законодавством. Станом на 10 жовтня, інформація про кожного призовника, який не з’явився у військовий комісаріат, буде передана до розшуку в органи Нацполіції.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини