118012
17:45 1.092021

У Перечинському ліцеї провели святкову лінійку

Життя 13038

Сьогодні, 1 вересня, у Перечинському опорному ліцеї провели урочисту лінійку з нагоди Дня знань. У заході взяли участь учні, педагоги, батьки. Серед запрошених гостей були представники Перечинської територіальної громади, духовенство, голова Закарпатської обласної ради.

На офіційній частині свята прозвучав Гімн України, підняли Державний Прапор України, пролунав символічний перший дзвоник, який сповістив про початок навчального 2021-2022 року. Три священики різних конфесій благословили учнів та вчителів на успішне навчання.

Директор ліцею Федір Гунка в ексклюзивному коментарі розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива», що Перечинський ліцей Перечинської міської ради відтепер розміщений у приміщенні колишньої школи-інтернату, яку нещодавно ліквідували. Це по вулиці Ужгородській. Тут навчатиметься 637 учнів у старшій ланці від 5 до 11 класу. Діє філія ліцею – початкова школа – у приміщенні ліцею, що по вул.Ужанській. Там навчатиметься 360 учнів.

Перечинський міський голова Іван Погоріляк привітав усіх присутніх із Днем знань і подякував депутатам обласної ради, які голосували за те, аби комплекс школи-інтернату передати Перечинській міській раді.

– Я закінчив Перечинську школу-інтернат, тому знаю, що ця школа має всю базу, щоб навчати наших дітей у належних умовах, – зауважив Іван Михайлович. – Були деякі незручності, непорозуміння щодо облаштування навчальних класів, самого життя у школі, але вірю, що протягом двох тижнів усе вирівняється і все стане на свої місця. І ця база буде тим прекрасним осередком, в якому навчатимуться наші діти. Впевнений, що гімназійний дух продовжить свою роботу і в цьому навчальному закладі, бо ми зберегли всі гімназійні класи. Ми зберегли класних керівників і вчителів, які навчали гімназистів. Сподіваюся, що у нас і надалі будуть позитивні результати, бо, починаючи від 6 класу, є паралельні гімназійні класи. Всім педагогам, які об’єдналися у єдину освітянську сім’ю, а це гімназія і ліцей, бажаю якнайшвидшого порозуміння і плідної роботи. Висловлюю вдячність колишньому директору гімназії Жанні Опаленик та педагогічному колективу за роботу, яку вони проводили протягом 17 років.

Попереду на учнів чекають дев’ять місяців подорожі Країною знань. Було б бажання отримувати ці знання. А на вчителів – кропітка праця з підготовкою та розробкою нових тем, конспектів, перевірка зошитів.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах