117978
13:30 1.092021

Перший дзвоник пролунав в угорськомовній школі Ужгорода

Життя 8543

Сьогодні, 1 вересня, в українських школярів особливе свято – початок нового навчального року. У всіх областях нашої держави проводять святкові лінійки, не стало виключенням й Закарпаття.

Більшість шкіл краю все-таки провели невеликі урочистості на шкільних подвір’ях, проте були й такі навчальні заклади, що організували святкування лише для першокласників та випускників – інші ж учні одразу приступили до класної години та уроків.

В ужгородській школі з угорською мовою навчання імені Дойко Габора святкування першого дзвоника провели для всіх учнів навчального закладу. Нарешті, після літніх канікул дітлахи мали змогу зустрітися зі шкільними друзями та разом відзначити початок нового навчального року. Вони зібралися разом на шкільному подвір’ї, де й провели урочистості.

На святкування запросили гостей з дипломатичного представництв Угорщини в Ужгороді та представників органів місцевого самоврядування. З вітальними словами до присутніх традиційно звернулася директорка навчального закладу – Юдіта Кулін. Вона привітала батьків, школярів та учителів з початком нового навчального року та наголосила, що після важкого минулого року всі з нетерпінням чекали теплих літніх днів та канікул, тож мали гарно відпочити та підготуватися до навчання.

«Цей навчальний рік у нашій школі стартував з 540 учнями, з якими ділитися знаннями будуть 45 вчителів. Що нас чекає цього року ми не знаємо, проте сподіваємось, що зустрічатимемось кожного дня і разом подолаємо багато викликів. Разом ми можемо дізнатись багато нового, пізнати незвідане, пережити радість спільного вирішення проблем. Крім того, вперше за шкільні парти у нас сядуть 48 першокласників», – розповіла пані директорка.

Балаж Лопперт, консул дипломатичного представництва Угорщини в Ужгороді теж звернувся до присутніх зі святковою промовою. Під час свого виступу він звернув увагу учнів на те, що початок навчального року це не кінець чогось, а старт нового.

«Дорогі школярі – ви наступне покоління, яке вже зовсім скоро обиратиме свій шлях у житті. Ви можете стати поліцейськими, лікарями, науковцями, астронавтами, журналістами чи спортсменами. По великому рахунку, яку би професію ви не обрали, отримані у школі знання залишаться з вами на все подальше життя. А вам дорогі вчителі, хочу подякувати за ту сумлінну працю, якій ви віддали своє життя та виконуєте протягом років – це складна справа, яка вимагає терпіння та самовіддачі», – зазначив консул.

Першокласники теж підготувалися до свята – декламували чудові вірші, а наприкінці пройшлися шкільним подвір’ям зі дзвоником в руках закликавши школярів пройти на свій перший, у новому навчальному році, урок.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини