1180
17:38 13.042016

У 62 населених пунктах Закарпаття вивчатимуть угорську мову

Життя 9916

На Закарпатті розпочинаються курси безкоштовного вивчення угорської мови. Програма започаткована у зв’язку із підвищеною зацікавленістю населення Закарпаття до мови національної меншини.

Ugorska

Область знаходиться в безпосередньому сусідстві з Угорщиною, куди наші громадяни часто їдуть для проведення дозвілля, поповнення запасів продуктів харчування та на роботу, тому знання угорської мови потрібне.

Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ започаткував програму, якою керуватиме Наталія Вароді, голова Центру освіти дорослих.

Нагадаємо, що до 11 квітня на сайті БО «GENIUS» була можливість заповнити анкету в електронному варіанті чи занести її особисто до Закарпатського угорського інституту. До бланку заяви необхідно було додати копію паспорта або свідоцтва про народження для неповнолітніх. На сьогодні подано понад 500 заяв. У зв’язку з тим, що бажаючих багато, швидше за все, термін прийому анкет буде продовжено. Для електронної заявки необхідно зайти на пряме посилання geniusja.uz.ua/-.html, наприкінці оголошення «клікнути» на слова «бланк-заява», виділені червоним, заповнити анкету з усіма зазначеними полями й відіслати на електронну адресу: agora@kmf.uz.ua із електронним варіантом копії паспорта. Для зручності користування вся інформація про курси викладена українською мовою.

Наталія Вароді розповіла: «Бажаючі матимуть можливість навчатися в компетентних учи- телів, носіїв мови. Групи формуватимуться кількістю від 6 до 16 осіб».

У 62 населених пунктах останнього тижня травня відчиняться двері безкоштовних курсів угорської мови. Заняття проходитимуть по п’ятницях та суботах у різних куточках Закарпаття. Групи сформовані відповідно до населеного пункту, зазначеного в анкеті. Організатори заздалегідь домовилися про приміщення, де проводитиметься навчання. Кожного учасника лекцій телефоном або електронним листом (згідно із заявкою) повідомлять про початок курсів та місце, де базуватиметься група. Слухачі забезпечуються навчальними посібниками, розробленими згідно з програмою. Викладацька робота та навчання протягом 120 годин повністю безкоштовні.

Тож курси запрацюють у таких населених пунктах: Білки, Довге, Дунковиця, Іршава, Сільце, Богдан, Великий Бичків, Видричка, Ділове, Кобилецька Поляна, Рахів, Ясіня, Буштино, Тересва, Тячів, Великий Березний, Великі Ком’яти, Гудя, Королеве, Текове, Великі Лази, Кам’яниця, Коритняни, Невицьке, Нижнє Солотвино, Оноківці, Підгорб, Середнє, Сторожниця, Верб’яж, Верхні Ворота, Верхня Грабівниця, Воловець, Верхні Ремети, Квасове, Нижні Ремети, Дубринич, Пастілки, Перечин, Іза, Хуст, Шаян, Яблунівка, Колочава, Міжгір’я, Свобода, Синевир, Кольчине, Нижній Коропець, Чинадієве, Свалява, Івано-Франківськ, Виноградово, Чоп, Горінчово, Вовкове, Монастирець, Доробратово.

Після закінчення навчання та успішного складання іспитів студентам видадуть посвідчення.

Отримати додаткову інформацію можна в Навчально-консультаційному центрі ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ за адресою: 90202 Берегово, площа Кошута, 6, кабінет 108. Тел.: 03141-23462, електронна пошта: agora@kmf.uz.ua.

Марія КЕСЛЕР

 

 

 

 

Снимок

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах