117899
17:12 30.082021

У Берегові відбулося засіданні колегії працівників освіти

Життя 2483

Міський голова Берегівської ТГ Золтан Бабяк взяв участь в традиційній конференції освітян, де озвучено підсумки минулого навчального року. Про його особливості, нюанси та статистику детально прозвітувала очільниця управління освіти та культури Едіта Бабяк. Так, Едіта Золтанівна інформувала про розширення мережі закладів освіти нашої громади у ракурсі реформи децентралізації та оптимізацію цієї мережі відповідно до законодавства. Начальниця управління також наголосила, що наразі проводиться інтенсивна кампанія з вакцинації освітян. Так, у Берегівській ТГ вакцину проти коронавірусу отримали 66% працівників освітньої галузі. Крім того у звіті йшлося про зміни в законодавстві щодо харчування в закладах освіти та підсумовано статистику досягнень випускників у ЗНО.

Почесні грамоти управління освіти та культури у рамках конференції отримали працівники освіти за значні досягненканя у своїй професійній діяльності: Наталія Сливка – вчителька ліцею імені Ф.Потушняка, Пейчі Дезидер – вчитель Варівського ліцею імені Ференца Ракоці ІІ, Шірокаі Маріанна Агнета – директорка Яношівського ЗДО «Білочка», Шебі Аттіла – колишній директор Оросіївської гімназії, Іваниш Вікторія – вчителька ліцею ім.Т.Г.Шевченка. Також подяку вручено заступниці міського голови Надії Ловзі.

У свою чергу під час звернення до учасників конференції міський голова зазначив, що у Берегівській об’єднаній територіальній громаді, так і в усіх ОТГ було проведено так звану оптимізацію. Для цього є чіткі економічні та практичні підстави відповідно до реформи. Але ми підкреслюємо, що всім педагогам, які потрапили під оптимізацію освітніх закладів, ми запропонуємо можливості для роботи й надалі в освітній галузі.

Також велику корекцію в нормальний режим навчально-виховного процесу вніс карантин через COVID-19, який вимагав від усіх нас гнучкості, терпіння та розуміння складності ситуації в цілому. Проте, незважаючи на практику дистанційного навчання в школах та закриття садочків, ми зберегли максимум зарплати для наших педагогів. Маю надію, що цього року завдяки кампанії вакцинації ми зможемо не робити таких довгих зупинок у навчанні офлайн, адже наші діти повинні отримати достойні та якісні знання і навички.

Про це повідомляє міський голова Берегова Золтан Бабяк.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві стартували районні змагання «Пліч-о-пліч»
15:05
Всеукраїнський турнір із волейболу «Ужгородська сакура» зібрав 8 команд із різних регіонів держави
14:46
На Іршавщині горів гараж з автомобілями, один вдалося врятувати від вогню
14:31
Закарпатські гандболістки здобули «срібло» Першої ліги України
14:15
Триває другий день живописного пленеру «Мукачівська весна – 2024»
14:01
В Ужгороді горів житловий будинок
13:49
Більше 5 років ув’язнення отримав мешканець Мукачівщини, який підпалив будинок дружини через образу
13:23
У Берегові провели підготовчі курси викладачів народних інструментів Закарпаття
12:53
На Тячівщині під час обшуку вилучили у місцевого жителя майже 1 кг наркотиків рослинного походження
12:33
Традиційний турнір ветеранів із мініфутболу пам’яті Василя Турянчика фінішував у Мукачеві
12:10
Всі новини