117892
15:34 30.082021

В Ужгороді хочуть підвищити вартість проїзду у міському транспорті до 8 гривень

Життя 2393

Проєкт регуляторного акта – проєкт рішення виконкому “Про тариф на міські пасажирські перевезення” – розглянули сьогодні в Ужгородській міській раді на засіданні комісії з питань реалізації державної регуляторної політики.

Відзначалося, що з приводу необхідності підвищення тарифу звернулися перевізники, які працюють на автобусних маршрутах в Ужгороді. Із розрахунків, які надали перевізники та опрацювали працівники управління економічного розвитку міста, зараз тариф слід підняти з 7 гривень до 8. До речі, до 7 гривень вартість проїзду підвищили ще в 2019 році, а відтоді значно зросли всі складові тарифу. За нормативними документами перерахунок проводиться при зростанні складових від 10%.

У розрахунках враховували моніторинг перевезень, який проводили із залученням Ужгородського національного університету, але, як ішлося на засіданні комісії, уже впродовж півтора року на доходи перевізників дуже впливають і обмеження через коронавірус.

Кілька членів комісії наголошували також на тому, що реально перераховані відшкодування з міського бюджету перевізникам уже впродовж тривалого часу складають лише 30% від потреби, а також на тому, що Ужгород – один із небагатьох обласних центрів, де немає електротранспорту.

На слайдах – детальніше про основні складові тарифу на перевезення та як вони зросли, питома вага цих складових і які наслідки будуть, якщо тариф не підвищувати.

Остаточно рішення про підвищення тарифів приймається рішенням виконкому. Пропозиції та зауваження до проєкту регуляторного акту можна надавати виконавчому комітету Ужгородської міської ради в письмовій або електронній формі за адресою: 88000, м. Ужгород, пл. Поштова, 3 до 1 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини