117867
15:19 29.082021

У Перечині урочисто відкрили відремонтовану площу Незалежності

Життя 7764

Вчора, 28 серпня, на площі Незалежності у Перечині зібралося багато людей, прийшли представники органів місцевого самоврядування, працювали дитячі атракціони та виїзна торгівля. Провели спортивні та розважальні заходи, дитячі забави, конкурс «Свято в нашому дворі», який полягав у приготуванні смачних наїдків і напоїв. Місцеві таланти подарували чудову концертну програму з піснями та танцями. Дискотека та гостина тривали далеко за північ. Одним словом, свято пройшло на «Ура!».

Як повідомила кореспонденту «Карпатського об’єктива» заступник Перечинського міського голови Любов Крижановська, свято на площі Незалежності організували і провели з нагоди відзначення 30 річниці Незалежності України (заплановані заходи на 24 серпня перенесли у зв’язку з погодними умовами – того дня дощило) та урочистого відкриття площі після капітального ремонту.

1967 року площа отримала назву з нагоди 50 річниці Жовтневої революції – 50 років Жовтня. Знаходиться у мікрорайоні «Штати». У лютому 2017 року перейменована на площу Незалежності. У радянські часи на площі звели чотири багатоквартирні будинки. У грудні 1964-го на Луках здали в експлуатацію першу багатоповерхівку. До квартир поселили працівників школи-інтернету, заводів, представники інтелігенції. Потім побудували дві триповерхівки. В будинку за №2 поселили працівників райкому, редакції районної газети. За №3 – керівництво та робочих соковинного заводу та меблевої фабрики. П’ятиповерхівку на 65 квартир здавали у два етапи – 74 та 75-го років. Поселились тут стеатитівці, молоді спеціалісти різних галузей та установ, а також лікарі, вчителі.

9 березня розпочали капітальний ремонт площі, яка не бачила його чи не півстоліття. Роботи планували виконати протягом двох місяців, але вони тривали майже півроку. Що зроблено? Проклали комунікації, зокрема зливну каналізацію, кабелі освітлення, установили бордюри. Вирівняли основу, простели асфальтове покриття, тротуари замостили плиткою. Встановили світильники вуличного освітлення.

Визначили та нагородили смачними подарунками переможців конкурсу «Свято в нашому дворі». Перше місце отримав будинок за №3. Господині приготували млинці, напекли фанків, тістечок і спекли святковий торт. Друге місце взяв будинок за №2. Третє місце – будинок за №4. Пишні столи зі смачними стравами та напоями четвертого будинку були оздоблені символами України – елементами вишивки, кетягами калини.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»: презентація в УжНУ
15:57
В Ужгороді вночі з 25 на 26 квітня заплановано тимчасове призупинення водопостачання
15:46
Намагались переплисти Тису: на кордоні затримали групу ухилянтів
15:17
Занизивши митну вартість, українець на кордоні з Угорщиною «позбувся» трактора, вартістю 1,5 млн грн
15:03
У Мукачеві відбулася презентація книжки про туристичні маршрути Закарпаття
14:52
Пізнавальний захід для батьків і дітей «Сімейний фестиваль» пройшов в Ужгороді
13:23
У Іршаві молодиця вкрала у лікарні гроші, а ужгородець поцупив електроплиту та бензопилу
12:22
У суботу в Ужгороді можна буде вакцинуватися та отримати медичні послуги
12:12
Мукачівські боксери - Чемпіони Європи
11:55
На Тячівщині затримали зловмисника, який у стані спʼяніння викрав авто та скоїв на ньому дві аварії
11:41
Всі новини