117851
16:06 29.082021

Путівник про Закарпаття представили і в селищі Вишково

Життя 4356

Путівник «Закарпаття угорськими очима» Закарпатської угорської туристичної ради 24 серпня представили й у Верхньотисянському регіоні. Книжка знайомить читача з туристичними об’єктами, історичними пам’ятками та гастрономією краю.

Заступник голови Закарпатської туристичної ради Йосип Торпої вважає, що видання заповнило певну прогалину й допомагає популяризувати туристичну привабливість області. «Ми дуже пишаємося створенням путівника, адже в нашому краї чимало визначних місць, якими можна пишатися. Ми хочемо видати книжку й українською мовою, щоб туристи з України могли побачити Закарпаття нашими очима», – зазначив під час презентації Йосип Торпої.

До створення путівника долучилися спеціалісти, для яких туризм на Закарпатті є частиною повсякденного життя. Серед них і Шарлота Чізмар, заступниця голови Закарпатської туристичної ради, котра займається сільським туризмом в області з 90-х років. Співавторка видання каже, що вважала вкрай важливим, аби, крім історичних, архітектурних пам’яток, у путівнику була представлена й гастрономія Закарпаття.

«До написання книжки долучився практично кожен член Угорської туристичної ради. Коли в 90-х роках ми починали займатися зеленим туризмом, нам було складно, адже тоді не було рекламних матеріалів, які б ознайомлювали з туристичними об’єктами краю. Цей путівник – всеохоплююче видання про туристичну сферу Закарпаття, котре з достатньою точністю представляє туристичні пам’ятки».

У жовтні путівник буде виданий українською мовою. Тож для туристів з України також стануть доступні угорські цікавинки Закарпаття.

(VE/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
Всі новини