117663
21:06 24.082021

У Мукачеві люди утворили живий ланцюг заради порятунку Павлика Мотички. Фото

Життя 3230

Акція, мета якої зібрати якомога більше грошей для важкохворого Павлика Мотички, пройшла у Мукачеві. Хлопчику, якому вже у вересні виповниться два рочки життєво необхідно зробити укол вартістю 2 мільйони доларів. 

“Ми бачили, як в Ужгороді люди прийшли на підтримку дитини, там утворили живий ланцюг і долучилися до збору коштів. Мукачівці також відгукнулися і прийшли сьогодні заради допомоги цій родині”, – каже спіорганізаторка акції Юлія Тайпс. 

Для реєстрації учасників та збору коштів встановили декілька наметів. Акція тривала дві години. За цей час погода мінялася декілька разів. Учасників спочатку пекло сонце, а потім розганяв проливний дощ. Та не зважаючи на погодні умови  створити живий ланцюг все ж таки вдалося. 

“Загалом до участі у акції долучилося близько 2000 осіб. Серед них і ті люди, які кидали гроші у скриньку, але не могли бути присутні на створенні ланцюга. Ми дуже вдячні тим, хто не зважаючи на проливний дощ все ж таки дочекався кульмінації і нам вдалося узятися за руки, аби висловити підтримку родині Мотичко. Вже ввечері вилучені гроші будуть підраховані і ми будем точно знати, що вдаломя зібрати”,- розповідає ведуча акції Ольга Саприкіна. 
 

Організатори додають, підтримати акцію вирішив і меценат, який забажав залишитися інкогніто, але пообіцяв подвоїти суму зібрану під час акції.  

З необхідних 2 мільйонів доларів, родині Мотичко вдалося зібрати трохи більше 500 тисяч доларів. 
“Ми вже рік намагаємося зібрати необхідну суму. Але поки вдалося зібрати тільки 16 мільйонів гривень. Нажаль! В нас дуже мало часу, адже Павличу вже зовсім скоро 2 рочки і стан його погіршується. Ми вдячні усім хто долучився до акції і не втрачаємо надію отримати цей заповідний укол”, – каже мама хлопчика, Марія Мотичка. 

                                                  Ірина Грабко

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах