117619
16:17 24.082021

30 років Незалежності: ювілейні святкування на Закарпатті

Життя 7595

24 серпня 2021 року Україна святкує 30 років Незалежності. На честь свята в обласному центрі Закарпаття організували цілу низку урочистих подій.

Розпочалося свято традиційно – з молитви за Україну. Світанок 30-ї річниці Незалежності Ужгород зустрів на Київській набережній біля облмуздрамтеатру. Яскраву програму підготував Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук. 

Відтак святкування продовжилися на площі Народній. В урочистостях узяли участь керівники Закарпаття та Ужгорода, представники правоохоронних органів, релігійних конфесій області, дипломатичних установ, ужгородці та гості міста. 

Учасники заходу мали нагоду привітати усіх присутніх зі святом та покласти квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.

– День Незалежності – це свято про майбутнє. Воно – в наших дітях, які народилися у вільній незалежній Україні. Країні, яка є самобутньою та самодостатньою. Наше з вами спільне завдання – зробити все для того, аби наша країна, разом із Донбасом та Кримом, відзначала наші спільні свята, – наголосив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков.

Привітав усіх зі святом і голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров. Насамперед згадав про воїнів, які, ризикуючи своїм життям, виборюють незалежність, а також усіх тих, які сумлінною працею розбудовують нашу країну.

– 30 років – це ціла епоха. За ці роки у нас народилося ціле покоління українців, які не знали ярма Радянського Союзу. І в ті буремні 90-ті та в ці роки Україні доводиться виборювати та доводити свою незалежність, – зазначив Олексій Петров.

Кульмінацією святкувань стало розгортання 100-метрового жовто-блакитного прапора. Незважаючи на негоду, до цієї акції долучилося близько сотні ужгородців. 

Відтак під дріб барабану стяг пронесли крізь усе місто. Стартували із площі Народної й попрямували до площі Богдана Хмельницького, де напередодні встановили 30-метровий флагшток. Колона рушила містом через пішохідний міст.

Зустрічав стяг святковий флешмоб із жовто-блакитними кульками, за участі дітей. Відтак ужгородці та гості міста мали нагоду відвідати виставку військової техніки, яку розгорнули поруч, на Київській набережній. 

Утім, це далеко не всі святкування. Ще буде великий святковий концерт та арт-шоу.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини