117410
18:13 20.082021

Веселомобіль та Kibler-авто: «Варишське пиво» у Мукачеві запрошує гостей

Життя 11552

20 серпня, у Центральному парку Мукачева, стартував масштабний пивний фестиваль. Дегустувати хмільні напої, містяни та гості, зможуть протягом чотирьох днів, до 24 серпня.

“Ми довго чекали на це відкриття, адже це перший масовий захід з січня 2020 року. Запланували велику концертну програму, адже всі дні починаючи від сьогодні і до вівторка, у нас вечори будуть супроводжуватися співами і танцями. Фішка фестивалю полягає в тому, що свою продукцію представляють виключно Закарпатські регіональні виробники. Щодо учасників, то їх цьогоріч – 15. Дебютантами стали: Мукачівський пивзавод, Крафтовий виробник Yuber, Загатська пивоварня з Ірщавщини. А от старі, добре відомі пивоварні, представлені на фесті, намагаються виділитися, щось показати новеньке. Тому багато хто реально попрацював над оформленням свого будиночку та зробили фотозони”, – розповідає організатор фестивалю Олександр Шершун.

Цьогоріч на фесті смакувати пиво пропонують на веселомоболі – це транспортний засіб, де люди мають крутити педалі і таким чином їхати. Та як зазначає розробник та ідейний натхненник веселомобіля – це буде тільки декорація.

“Тут нажаль не дуже багато місця, тому цей транспортний засіб буде слугувати чудовою атракцією, де люди зможуть сісти продегустувати напої. А взагалі веселомобіль може ще при цьому їхати. 10 людей одночасно мають крутити для цього педалі, двоє пасажирів можуть просто сидіти, також є і водій. Таку ідею я запозичив з-закордону. Подумав, що цікаво було б і в нас так розважати місцевих. Виготовляли ми його майже два роки”, – розповідає крафтовий виробник та розробник веселомобіля Олександр Уманський.

Інший крафтовий виробник пива “Вишківська броварня” вирішив також дивувати клієнтів. Приїхав на фест на Kibler- авто. Цей транспортний засіб також оснащений усім необхідним для того, аби пиво можна було дегустувати мобільно.

“Три з половиною місяці вже маю це авто. От так приїзжаю куди хочу і продаю. Сьогодні представив чотири види: Баварське класичне, Біле нефільтроване, світле з цитрусовим смаком та пиво бурштинового кольору з карамельним смаком”, – розповідає Михайло з Вишкова.

Ціна на пиво на фестивалі буде фіксованою. За 400мл.пива доведеться заплатити – 40 гривень. Окрім того скуштувати можна і крафтові наливки, сидри та інші напої.

Окрім близько 50- ти видів крафтового пива на фесті є чим і закусити: ковбаски, шашлик, бограч, лаваші, свинячі вушка, рулька, картопля на мангалі та солодощі для дітей.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах