117386
13:59 20.082021

На Закарпатті провели семінар із психогігієни для батьків та педагогів

Життя 2571

18 серпня у Культурному центрі ім. Шарі Федак у місті Берегові відбувся заключний захід Програми допомоги батькам, втілений Закарпатським угорським товариством психогігієни. В рамках заходу з презентацією на тему «Достатньо хороші батьки» виступила акторка Закарпатського обласного угорського драматичного театру Наталія Гал.

Під час презентації присутні прослухали лекцію про правильне виховання дітей різного віку.

«Батьки мають бути не ідеальними, а достатньо хорошими», – такою була ключова фраза заходу. Під час презентації йшлося про суверенітет дітей, необхідність достатнього та якісного спілкування й піклування, використання правильного методу виховання (диктатура чи демократія), різні теорії навчання та виховання, забезпечення вільного простору, страхи та розчарування, а також уникнення та боротьба з різними формами агресії, яка виникає. Після теоретичної частини була практична, під час якої присутні наводили аргументи для захисту власної точки зору у ролі батьків і дітей у різних умовних ситуаціях.

Як зазначили учасники семінару, заняття були надзвичайно захоплюючі, різноманітні та корисні. Була можливість дізнатися більше про настрої підлітків та як управляти конфліктами.

За словами шкільного психолога Зіти Сабо, мета Програми полягала в тому, аби допомогти батькам порадами з виховання дітей, як виходити з конфліктних ситуацій, надати психологічні поради. За словами спеціаліста, нині в школах важлива присутність психолога, адже часто батьки дітей перебувають на заробітках, і через це не можуть приділяти достатньо уваги вихованню своїх дітей. Не маючи в оточенні дорослих, з якими діти могли б поділитися своїми проблемами, вони часто звертаються до шкільного психолога.

«Окрім спроб підтримати, розвивати та лікувати дітей в інтерактивному режимі за допомогою драми, після театральних вистав під час занять ми обговорюємо чимало тем щодо різних проблем, які виникають у повсякденному житті», – повідомила нашому виданню Наталія Гал. Акторка також виховує двох доньок, тож може надавати деякі поради і з власного життєвого досвіду.

За словами заступниці голови Закарпатського угорського товариства психогігієни Ренати Мейсарош, мета організації – надавати духовну підтримку та організовувати практичні заходи для батьків, педегогів, вихователів, спрямовані на збереження і зміцнення психічного здоров’я.

«Ми працюємо з представниками різних вікових категорій, доля кожного важлива для нас, незалежно від освіти чи професії, – зазначає Рената Мейсарош. – В рамках нинішнього заходу – Програми допомоги батькам, ми намагалися підняти загальні проблеми, які виникають щодня у батьків, педадгогів та дітей і знайти їм вирішення».

У планах організації втілення програм на тему профілактики вигорання, створення групи підтримки батьків-інвалідів, а також програм у дитячих садках та школах, інтерес до яких зростає.

Програму допомоги батькам на Закарпатті провели за підтримки угорського уряду.

SD/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
У Мукачеві влаштували змагання юних рятувальників-пожежників
17:20
На Закарпатті почала квітнути Долина нарцисів
17:02
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румунією переправників з клієнтами
16:22
На Хустщині піротехніки ДСНС знищили давній боєприпас
16:03
На високогір'ї Закарпатської області очікується сніголавинна небезпека
15:51
Представниця республіканців хотіла прив’язати підтримку США до відновлення прав закарпатських угорців
15:45
Всі новини