117333
16:29 19.082021

В Ужгороді погодили техпаспорти вивісок у межах історичного центру

Життя 4002

Технічні паспорти вивісок у межах історичної забудови центральної частини Ужгорода, які надійшли для погодження до Органу з питань охорони культурної спадщини, розглядали сьогодні у міській раді.

Так, погодили технічні паспорти вивісок Закарпатському академічному обласному театру ляльок на площі Театральній, 8, на будівлях на вулицях Олександра Фединця, 52/а, Собранецькій, 42/ 7 та Олександра Фединця, 21/1. Проголосували й за те, щоб продовжити строк дії технічного паспорта вивіски на вулиці Підгірній, 21/1.

У погодженні технічного паспорта вивіски на вул. Олександра Фединця, 32/1 члени Органу з питань охорони культурної спадщини відмовили – через невідповідність Порядку встановлення вивісок в Ужгороді. Зазначалося, що у межах історичної забудови центральної частини міста вивіски необхідно виконувати виключно з натуральних матеріалів або, як виняток, з сучасних матеріалів з використанням пластику з металевим напиленням (під натуральний камінь, метал, скло та інші матеріали, що вдало імітують природні).

Крім того, забороняється розміщувати вивіски із закриттям вікон, художніх балконів, лоджій, цінної пластики та ліпнини будинків. Розміщення вивісок на фасадах будинків та споруд повинно здійснюватися із дотриманням структурної побудови, стилістичної єдності фасадів, без пошкодження елементів архітектури та з урахуванням зовнішнього опорядження фасаду, інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах