117268
15:39 18.082021

Представники Молодіжної організації ТУКЗ-КМКС відвідали фестиваль в Угорщині

Життя 3509

В угорському місті Фегердярмат, що знаходиться за 30 км від кордону з Україною, 13–15 серпня відбувся фестиваль (XVIII. Gyarmati Vigasságok), який відвідала й група представників Молодіжної організації ТУКЗ-КМКС.

Під час урочистого відкриття мер Чаба Пейтер наголосив, що це перший у місті масовий захід, де тисячі відвідувачів можуть спільно насолоджуватися концертами та культурними дійствами. «Багато людей тривалий час чекали на цю мить», – підкреслив він.

Депутат парламенту Угорщини Аттіла Тілкі, у свою чергу, зазначив, що гостями фестивалю стали всі міські голови області. «Лише разом ми можемо досягти успіху, лише допомагаючи одне одному, можемо спільно радіти отриманим результатам», – наголосив член фракції «Фідес-КДМП».

Міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь звернув увагу на те, що в наш час проводити разом дозвілля дуже важливо. «У цьому надзвичайно мінливому світі об’єднана громада має величезну силу», – сказав він.

Найменших відвідувачів фестивалю розважали на окремій сцені, де виступали музичні гурти та були представлені різноманітні театральні постановки. Крім того, для дітей облаштували ігрові майданчики, лабіринти, а також організували низку майстер-класів і чимало інших розваг.

На фестивалі акцентували увагу й на збереженні національних традицій: бажаючі мали можливість покататися верхи та спробувати свої сили в стрільбі з лука.

Щовечора на головній сцені гостей розважали відомі гурти й виконавці. А після концертів до ранку тривали народні вуличні гуляння.

На відвідувачів фестивалю чекала також виставка-ярмарок народних умільців та крафтових виробників. Пригощали гостей традиційними місцевими смаколиками.

Молодіжна організація ТУКЗ-КМКС висловлює вдячність меру міста Фегердярмат Чабі Пейтеру та депутату парламенту Аттілі Тілки за можливість відвідати фестиваль.

Захід був відкритий лише для щеплених осіб за наявності «паспорта вакцинації».

SD/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини