117201
13:40 16.082021

Закарпатський угорський інститут оголосив додатковий набір на навчання

Життя 6186

У Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ завершилася вступна кампанія, незабаром розпочнеться додатковий набір студентів на навчання. Ми попросили відповідального секретаря приймальної комісії інституту Мирослава Стойку узагальнити найважливішу інформацію для зацікавлених.

– На які спеціальності оголошено додатковий набір за освітнім ступенем «Бакалавр»?

– Це спеціальності: українська мова та література, угорська мова та література, англійська мова та література, біологія і здоров’я людини, географія, математика, історія, дошкільна освіта, початкова освіта, туризм, облік і оподаткування. На ці спеціальності додатковий набір оголошений лише на заочну форму навчання.

– Яка процедура для бажаючих вступити на перший курс?

– Вступити на перший курс можуть абітурієнти, які мають свідоцтво про загальну середню освіту та сертифікати про складання ЗНО з трьох предметів. Обов’язковим для вступу на всі спеціальності є сертифікат ЗНО з української мови та літератури, а в разі вступу на спеціальності «Біологія і здоров’я людини» та «Математика» – з української мови. Інформацію про те, які ще два сертифікати ЗНО потрібні для вступу на кожну спеціальність, крім української, можна знайти в Додатку 4 до Правил прийому в наш інститут, доступному на вебсайті: www.kmf.uz.ua. Тут я повинен зазначити, що при вступі на педагогічні спеціальності (дошкільна освіта, початкова освіта, історія, українська мова та література, угорська мова та література, англійська мова та література, біологія і здоров’я людини, географія, математика), Правила прийому дозволяють абітурієнту скласти внутрішній іспит з угорської мови в нашому виші замість одного сертифіката ЗНО.

Цьогоріч, крім сертифікатів 2021-го, ми приймаємо і сертифікати, отримані у 2018, 2019 та 2020 роках.

– Що потрібно абітурієнту для вступу?

– Заяви для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» на заочну форму навчання можна подавати лише онлайн в електронній формі. Реєстрація електронних кабінетів вступників у системі подання заяв на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua розпочалася 1 серпня. Після успішного входу до електронного кабінету вступника відкриється вікно, куди треба внести таку інформацію: електронну адресу абітурієнта, дані сертифікатів ЗНО, атестата про повну загальну середню освіту та його додатків, середній бал атестата, а також скановану фотокартку вступника розміром 3х4 см.

Крім того, через електронний кабінет вступника 12–27 серпня слід подати заяву на вступ за обраною спеціальністю чи спеціальностями. Ті вступники, які замість третього сертифіката ЗНО бажають скласти внутрішній іспит у нашому інституті з угорської мови (за вказаними вище педагогічними спеціальностями), повинні протягом 12–17 серпня подати відповідну заяву. У приймальній комісії вишу за адресою: м. Берегово, пл. Кошута, 6, ми радо допоможемо створити електронний кабінет вступника та завантажити необхідні дані й документи для вступу.

Інститут до 30 серпня повинен оприлюднити списки рекомендованих до зарахування на перший курс. Після цього вступники протягом трьох днів мають подати до приймальної комісії оригінали документів.

– На які спеціальності оголошено додатковий набір за освітнім ступенем «Магістр»?

– Додатковий набір на денну та заочну форми навчання оголошено за спеціальностями «Історія та археологія», «Математика» й «Біологія», а також на денну форму навчання за спеціальністю «Початкова освіта».

– Що необхідно знати про додатковий набір у такому разі?

– Вступ до магістратури проводиться на основі диплома бакалавра, спеціаліста, магістра.

Подати заяву можна лише в електронному вигляді. Реєстрація електронних кабінетів вступників у системі подання заяв на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua розпочалася 1 липня. Під час реєстрації електронних кабінетів вступники повинні надати такі дані: електронну адресу вступника, документа про раніше здобутий освітній ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень) і додатка до нього; сертифіката про єдиний вступний іспит з іноземної мови, його ПІН-код та рік складання, а також скановану копію фотографій розміром 3х4 см.

Після цього через електронний кабінет вступників 15–28 вересня в електронній формі слід подати заяву на вступ за обраною спеціальністю чи спеціальностями. Вступні іспити проводитимуться з 29 вересня до 1 жовтня, список рекомендованих до зарахування інститут повинен оприлюднити до 4 жовтня. Усі вступники мали скласти єдиний вступний іспит з іноземної мови, який цього року відбувся 30 червня. Крім того, при вступі на магістратуру вступники повинні скласти вступний внутрішній іспит в інституті за профільним предметом обраної спеціальності. Наприклад, при вступі на біологію – з біології. Теми вступних іспитів та зразки різних типів завдань з кожного предмета й для кожного рівня підготовки можна знайти на вебсайті нашого закладу. Там є також уся потрібна інформація про вступ. У приймальній комісії інституту ми допоможемо зареєструвати електронний кабінет вступника й завантажити необхідні дані та документи. Зазначу, що ті, хто має диплом спеціаліста або магістра, можуть скласти іспит з іноземної мови в інституті, якщо влітку не склали подібний до ЗНО єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Детальну інформацію можна отримати за номерами: (+3803141) -2-43-43, +380984681266, на сайті www.kmf.uz.ua та в приймальній комісії інституту в робочі години по буднях.

На завершення хочу наголосити: щодо будь-якого питання, пов’язаного з процедурою прийому, лише Правила прийому до Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Коледжу Ракоці 2021 року, опубліковані на сайті вишу (www.kmf.uz.ua), є всеосяжним документом з точки зору можливих скарг та засобів правового захисту.

Бажаю всім абітурієнтам здоров’я, витримки та успіхів!

Джерело: Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Всі новини