116931
15:08 9.082021

На Виноградівщині перевіряли готовність закладів освіти до початку нового навчального року з урахуванням вимог реформи шкільного харчування

Життя 3926

Начальник Виноградівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Степан Барзул та головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Михайло Данкович взяли участь у складі комісії при Вилоцькій селищній раді і Пийтерфолвівській сільській раді у перевірці готовності закладів освіти до нового 2021-2022 навчального року, зокрема й з урахуванням вимог реформи шкільного харчування.

Під час проведення заходу контролю особлива увага зверталась на стан готовності підрозділів, які забезпечуватимуть харчування дітей. Насамперед на безпечність і високу якість приготування їжі для школярів. При цьому, наголошувалось на важливості якнайшвидшого запровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) в освітніх закладах.

Також йшлося про необхідність здійснення щорічного відомчого контролю показників освітленості, мікроклімату та дослідження питної води на відповідність вимогам «Санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти» та «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти». Про це фахівці ГУ ДПСС краю наголосили керівникам закладів освіти. За підсумками проведених перевірок були складені акти з наданням пропозицій щодо усунення виявлених недоліків до початку нового 2021-2022 навчального року.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах