116878
11:10 8.082021

«Хліб угорців»: на Закарпатті розпочали збір пшениці в рамках благодійної акції

Життя 3979

Будинок милосердя «Добрий самаритянин» у селі Велика Добронь Ужгородського району цього року вже увосьме стане місцем проведення свята «Хліб угорців – 15 мільйонів зерен пшениці», який увінчає благодійний збір збіжжя. 6 серпня закарпатські фермери привезли сюди перші мішки пшениці цьогорічного врожаю, щоб долучитися до благородної справи.

Менеджер з економічних питань дитячого будинку Андрея Катко подякувала за благодійні внески. За її словами, пшениця, яку вони отримують у рамках Програми «Хліб угорців», – значна допомога для закладу, адже становить четверту частину річної потреби дитячого будинку.

«Хліб зближує людей: накритий стіл і хліб на ньому мають особливу роль у нашому житті. Для дітей стіл – це стале місце, де вони збираються на обід і дякують за хліб. Для нас дуже важливо, що під час збору пшениці до нас навідуються люди, які навіть не знали про існування нашого закладу. Ця допомога стає частиною життя дітей так само, як хліб стає частиною нашого тіла», – зазначила представниця дитячого будинку.

Фермер Адам Молнар повідомив, що аграрії Великодоброньської громади активно долучаються до збору пшениці, незважаючи на те, що цьогорічний врожай не можна назвати хорошим.

Благодійний фонд «Про Агрікультура Карпатіка» оголосив про збір пшениці в рамках Програми «Хліб угорців» 22 липня. Досі вдалося зібрати 15 тонн збіжжя. Долучитися до благодійної справи закарпатські фермери мають можливість до 14 серпня.

Барнабаш Купаш/Kupás Barnabás/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини