116822
15:56 5.082021

У Мукачеві безкоштовно вакцинували тварин від сказу

Життя 7096

5 серпня, у мукачівському мікрорайоні Росвигово, лікарі державної ветеринарної клініки провели безкоштовну вакцинацію тварин від сказу. Такі профілактичні заходи, запевняють ветеринари – вкрай необхідні, адже хвороба – невиліковна.

«Це і ідея небайдужих жителів району. В нас є така активістка – Світлана Будіна. Вона того року започаткувала ідею і ми спільними зусиллями все організували. І от цього року вже вдруге вакцинуємо тварин саме в цьому мікрорайоні. Та й загалом географія таких акцій розширюється, прививаємо і по селах, зараз на черзі у нас – Павшино. А потім будуть і інші населені пункти, що входять до Мукачівської територіальної громади», – розповідає інспектор ММКП “Центр контролю за тваринами” Юрій Кость.

Таку акцію інспектор вважає популяризацією відповідального ставлення до тварин та самих себе. Адже недуга дуже небезпечна.

«Сказ – невиліковна хвороба! Вона протікає по-різному, може бути гостра форма – типова, відмова від води, від корму, світлобоязнь, тварина може стати дуже агресивною. А може бути не типова форма сказу – тваринка стає надто ласкавою, проситися на руки. Та якою формою сказу не захворіла б тварина, зазвичай це все погано закінчується, як для тварин, так і для людей. Нагадаю, ця хвороба – невиліковна. Тому єдиний спосіб захистити себе і свою тварину – прийти на вакцинацію», зазначає лікар -ветеринар, Тетяна Химинець.

Такі виїзні акції планують провести в усім районах міста. Наступними скоріше за все будуть райони: Черемушки, Доси та вулиця Закарпатська.

Тим хто не зможе вакцинувати свою тварину у день акції, то можезробити це безкоштовно за адресою – Валенберга 14 А.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах