116789
09:59 4.082021

Засідання органу з питань охорони культурної спадщини відбулося в Ужгороді

Життя 2324

Засідання органу з питань охорони культурної спадщини відбулося напередодні в Ужгородській міській раді. Розглядали погодження технічних паспортів вивісок у межах історичної забудови центральної частини міста та ескізних проєктів – щодо реконструкції квартири та встановлення тимчасової одноповерхової споруди.

Присутні одноголосно погодили кілька технічних паспортів вивісок – на пл. Шандора Петефі, 10; вул.Олександра Фединця, 43; пл. Шандора Петефі, 47, приміщення 1; пл. Корятовича, 31 та пл. Корятовича, 18. Погодили і техпаспорт вивіски на пл. Шандора Петефі, 7/3, але управління муніципальної варти має з’ясувати законність вивіски, що там вже встановлена.

Натомість відмовили у погодженні технічного паспорта вивіски на пл. Шандора Петефі, 25 через те, що передбачено її встановити вище карнизу першого поверху, а це не відповідає Порядку встановлення вивісок в Ужгороді. Через невідповідність цьому Порядку також відмовили у погодженні технічного паспорту вивіски на вул. Августина Волошина, 24.

Отримав відмову і заявник, що звернувся для технічного паспорта вивіски на вул. Підгірній, 44, оскільки заборонено встановлення вивісок на конструктивних елементах навісу. Заявнику запропонували подати належним чином погоджений паспорт опорядження фасаду.

Орган із питань охорони культурної спадщини розглянув ескізний проєкт «Реконструкція власної квартири № 7 з розширенням за рахунок влаштування мансардних приміщень» на набережній Незалежності, 21, секція 5 та надав висновок. Після цього ескізний проєкт заявник має погодити з органом з питань охорони культурної спадщини Закарпатської ОДА.

Розглянули на засіданні й ескізний проєкт «Тимчасова споруда для здійснення підприємницької діяльності на вул. Августина Волошина, 26». Проєктом передбачено встановлення тимчасової одноповерхової споруди з легких конструкцій. Члени органу з питань охорони культурної спадщини не заперечували проти встановлення тимчасової споруди, однак ескізний проєкт також необхідно погодити з органом з питань охорони культурної спадщини Закарпатської ОДА.

Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини