116780
13:34 3.082021

У Берегові запрацював творчий мистецький табір

Життя 2546

2 серпня відбулося офіційне відкриття традиційного мистецького табору, який цього року проводиться вже водинадцяте. Дитячий табір, організований Благодійним фондом «Геніус» для обдарованої молоді, працюватиме на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

На церемонії відкриття директор БФ «Геніус» Наталія Вараді повідомила, що мистецький творчий табір став одним із перших, започаткованих організацією 11 років тому. За її словами, є навички, яких навчити неможливо, для цього потрібен талант, і вкрай важливо розвивати його в дітей.

Наталія Вараді представила присутнім професійного куратора табору – голову Товариства угорських митців Закарпаття образотворчого та прикладного мистецтва ім. Імре Ревеса Агнеш Кулін, котра вже десять років долучається до організації програм табору та проводить професійні заняття.

Як повідомила Агнеш Кулін, цього року в програмі – цікаві творчі заняття з образотворчого та прикладного мистецтва. Діти, зокрема, вивчатимуть основи живопису, графіки, гончарства і скульптури. Передбачені також творчі завдання та екскурсії. Створені на заняттях роботи представлять у рамках виставки в день закриття табору.

З березня по травень заявки на участь у таборі подавали діти, які люблять мистецтво, творчу діяльність, зокрема малювання, графіку, живопис. Також були запрошені переможці обласного конкурсу малюнків. Загалом до роботи табору долучилися понад пів сотні дітей. Заняття з ними проводитимуть п’ять педагогів та десять вихователів.

Дитячий творчий мистецький табір у Берегові організований за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини, Фонду ім. Габора Бетлена та уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці області Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаття.

(K. K./Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах