116512
17:56 22.072021

У Закарпатській обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за півріччя

Життя 7104

У четвер, 22 липня, керівник Закарпатської обласної прокуратури Дмитро Казак підсумував результати роботи органів прокуратури області за перше півріччя 2021 року та поспілкувався з журналістами.

Насамперед Дмитро Казак розповів, що в цьому році закінчилося реформування окружних прокуратур, які були створені замість місцевих. Зараз є певний перелік вакантних посад, які можна побачити на сайті Офісу Генерального прокурора.

– Що стосується злочинності, то в першому півріччі 2021 року фіксуємо її спад. У минулому році поліцією було зареєстровано 5 тис 621 кримінальне провадження. Цьогоріч – 4 тис 897 кримінальних правопорушень. На 13% менше. Зменшилося число тяжких злочинів зі 119-ти до 48, умисних вбивств, розбоїв та грабежів, – зазначив Дмитро Казак.

Утім збільшилося число таких злочинів, як шахрайство, а також злочини за фактами збуту наркотичних засобів. Найбільше кримінальних правопорушень вже традиційно в Ужгороді та Мукачеві, найменше – на Воловеччині.

Щодо кримінальних проваджень, де слідство здійснюють органи поліції: за півроку маємо 1911 таких, де досудові розслідування завершені та обвинувальні акти прокурорами скеровані до судів.

– Робота прокуратури, спрямована на боротьбу з корупційними правопорушеннями, теж є системною і за поточний період є ряд проваджень, де за процесуального керівництва прокурорів завершено слідство і справи наразі на розгляді в судах, – резюмував очільник обласної прокуратури. – Вони стосуються селищного голови одного із населених пунктів на Закарпатті (сума хабара 80 тис грн); начальниці одного із відділів РДА (500 доларів); начальника одного з пунктів філії “Укрінтеравтосервіс-Закарпаття” (600 євро); завідувача одного із секторів Закарпатського НДЕКЦ МВС України (16 тис грн), працівника ВСП “Локомотивне депо Мукачево” (2 тис доларів за працевлаштування).

За фактами незаконного видобування гравію на Закарпатті також відкрито низку кримінальних проваджень, а також, щодо створення стихійних сміттєзвалищ.

За півроку в області викрито 8 злочинних угрупувань (з направленими до суду обвинувальними актами). З числа знешкоджених поточного року організованих угрупувань: 2 – незаконне переправлення осіб через державний кордон, 1 – розкрадання коштів територіальної громади, 1 – проти власності, 3 – у сфері незаконного обігу наркотиків, 1 – у сфері службової діяльності.

За позовами органів прокуратури області судами відкрито провадження на загальну суму 654, 1 млн грн (це майже у 3, 7 разів більше, ніж за аналогічний період 2020 року – 178, 5 млн грн) З них: на понад 552 млн грн – з питань земельних відносин, 76, 2 млн грн – у бюджетній сфері, 15, 9 млн грн – у сфері охорони навколишнього середовища, майже 16 млн грн – з питань державної і комунальної власності, понад 18, 5 млн грн – про відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини