116455
13:12 21.072021

Борщівник перемагає: на Рахівщині йде війна з борщівником

Життя 5720

В останні роки на території Рахівського району поширився бур’ян, так званий борщівник Сосновського, хоч і не дуже любить гірську місцевість, борщівник росте шаленими темпами.

У селі Розтоки пані Аня, місцева жителька каже: “буквально декілька днів тому борщівник скосили й вже дивлюся, за кілька днів знову виріс, та ще більший за попередній”.

На даний час на території району борщівник Сосновського проростає шаленими темпами, ця дощова погода якраз йому у цьому сприяє. Найбільш активно включились у боротьбу із борщівником Богданська долина це села Луги, Богдан, Розтоки та Видричка та по району Рахівщини. Навіть закупили бензомоторні коси.

Значну допомогу у знищенні борщівника надано і Тячівським управлінням водного господарства, де працівники скошують берегоукріплення за якими закріплені.

Власними силами місцевих рад скошено велика кількість борщівника. Проте, його необхідно косити щонайменше 3 рази на рік, щоб не допустити викиду розетки та дозрівання насіння. Одна розетка містить 18-19 тис. насінин, які можуть прорости й через 10 років.

На даний час Борщівник перемагає тому що росте шаленими темпами.

Тож, виходячи з вищевикладеного, просимо усіх власників земельних ділянок, керівників сільськогосподарських підприємств всіх форм власності, фермерських господарств, голів місцевих рад долучитись до знищення та недопущення розповсюдження борщівника Сосновського на території району.

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах