116431
15:19 20.072021

На Закарпатті пройшла робоча зустріч з реалізації проєкту SAFETISZA

Життя 2705

Минулого тижня відбулася чергова українсько-угорська Робоча зустріч експертів в рамках впровадження проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA.

У Робочій зустрічі взяли участь представник угорської партнерської організації, координатор проєкту, керівник Сотмарської територіальної дільниці водного господарства з Угорщини Луідорт Антал, менеджер проєкту, начальник відділу міжнародного співробітництва та міжнародних проєктів БУВР Тиси Марина Скраль, українські та угорські експерти проєкту.

Учасники зустрічі обговорили хід реалізації проєкту в обох країнах, обмінялися інформацією щодо виконання запланованих інфраструктурних заходів. Зокрема, на українській території завершуються роботи з реконструкції лівобережної дамби річки Тиса на ділянці між селами Теково та Гетиня і тривають підготовчі роботи до будівництва Протипаводкового центру у с.Тисобекень. На угорській території проєкту тривають будівельні роботи з реконструкції водогосподарських об’єктів спільної Батарської меліоративної системи і завершено роботи з будівництва мікрохвильової системи зв’язку Центру з протипаводкового захисту в с.Шонкад.

Актуальними для обох партнерських організацій є питання підготовки звітів щодо другого року впровадження проєкту для аудиторської перевірки витрат та подання на розгляд Спільного технічного секретаріату через електронну систему звітування Interreg+. Також експерти обговорили проведення спільних комунікаційних заходів в умовах пандемічної ситуації і публікацію інформаційних матеріалів.

Про це повідомляє Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса – “БУВР Тиси”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах