116262
15:35 17.072021

У Хусті відкрилася ексклюзивна виставка «Митця Верховини»

Життя 7828

Днями у Хустській міській картинній галереї відкрилася спільна виставка художників народного творчого об`єднання “Митець Верховини” з учнями образотворчого гуртка, що діє на базі об`єднання.

На експозиції представлено близько 60 різножанрових робіт 25-ти художників. Полотна ваблять око різноманіттям кольорів, тем та технікою виконання. Їхні автори – як зовсім юні митці, так і добре знані далеко за межами нашого краю художники.

Вітальним словом відкрив виставку директор Хустської міської картинної галереї Орест Цюпко, зауваживши, що це – виставка поколінь, перша спільна експозиція дітей і дорослих, на якій представлено багато “новинок”, зокрема, від юних майстрів пензля.

Усім присутнім у залі за відвідини вернісажу подякував голова народного творчого об`єднання Валерій Дьордяк.

“Це довгоочікувана виставка. Довгий час через пандемію ми не організовували жодних вернісажів, не представляли своїх робіт, а це найгірше, що може бути для митців, адже кожна робота потребує свого глядача. Тому щиро запрошуємо насолодитися цим мистецтвом”, – закликав пан Валерій.

Серед наймолодших учасників виставки – і 11-річна Тімея Калинич. Талановита дівчинка займається образотворчим мистецтвом ось уже 5 років. На виставці представила роботу під назвою “Композиція”. Каже, живопис приносить неймовірну естетичну насолоду. І найкращим цьому підтвердженням є її полотна, сповнені теплом дитячої душі та оригінальним баченням.

Зокрема до юних художників із закликом розвиватися й переймати досвід старших колег звернулися начальник управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради Володимир Власюк, митці Сергій Галай та Віктор Чепинець.

Виставка триватиме протягом місяця, тож усі бажаючі мають чудову нагоду сповна нею насолодитися.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах