116165
08:45 15.072021

У селі Білки на Закарпатті святкували 783 річницю

Життя 6826

12 липня село Білки відзначало 783 річницю від першої письмової згадки про нього, а також храмове свято апостолів Петра і Павла. День видався доволі насиченим та цікавим.

Зранку всі охочі мали можливість піти до храмів і щиро помолитися, подякувати Богу за щедрість та милість, попросити у нього всіляких гараздів.

Центральною вулицею села щільно «вишикувалися» торгові палатки, в яких можна було придбати солодощі на різний вибір і смак, зокрема «лизало» та славнозвісні тістечкові пацьорки. Не довелося в цей день сумувати й діткам. На них чекало чимало атракціонів, де могли весело провести час. Усі також мали чудову можливість поласувати смачними наїдками.

Цікаво, що Білки святкували чергову річницю вперше у якості центру громади, до складу якої ввійшло шість сіл.

Вже під вечір настрою додавали талановиті місцеві виконавці, левова частка яких народилася в Білках і славить рідне село. Мова йде про вихованців гуртків сільського будинку культури, дитячої школи мистецтв та й інших, котрі добре тямлять у музиці та піснях.

А потім у хід пішла «важка артилерія». Потужно дарували позитив гурти «Анця», «Рокаш» та Народний артист України Іван Попович.

Про це повідомляє Білківська сільська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах