116134
08:45 14.072021

На Ужгородщині діє дитячий табір народних танців і музики

Життя 2272

12–16 липня в селі Велика Добронь на базі Дитячої школи мистецтв і творчості угорського народу «Туліпан танода» та Великодоброньського центру професійного навчання Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ діє дитячий табір народних танців і музики, який уже вчетверте організував Благодійний фонд «Геніус» для дітей віком 9–16 років. 

Літні табори, які влаштовує БФ, дуже популярні серед дітей, тож їх намагаються проводити за якомога більшою кількістю напрямів. 

Голова Благодійного фонду «Геніус» Наталія Вараді під час урочистого відкриття повідомила, що для організації важливо, аби діти знайшли для себе такий табір, який відповідає їхнім інтересам, талантам, здібностям. «Ми намагаємося запалити вогонь творчості або підживити вже існуючий», – наголосила очільниця БФ, додавши, що їм як організаторам важливо, аби малеча мала щасливе дитинство, завдяки цьому вони будуть щасливими дорослими. Адже, як казав Золтан Кодай у 1956 році, «лише щасливі діти можуть стати щасливими дорослими, і лише з таких буде щаслива держава».

«У Фонді разом із майже 300 педагогами ми працюємо над тим, щоб забезпечити дітям щасливе, якісне та плідне дозвілля згідно з їхніми інтересами», – зазначила Наталія Вараді й наголосила, що угорські народні танці та музика мають таку красу й цінність, які не потрібно обробляти, а треба лише наблизити до дітей, щоб вони змогли відчути їх.

Головну роль у таборі відіграють угорські народні танці, музика та традиції. З чотирма десятками дітей займаються педагоги із Закарпаття й Угорщини. Окрім народної творчості, вихованці можуть брати участь у різноманітних майстер-класах з народних ремесел, зокрема гончарити, плести макраме та ткати.

Дитячий табір народних танців і музики проводять за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини, Фонду ім. Габора Бетлена та уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці області Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаття.

 (CsA/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах