116013
11:10 10.072021

У Берегові вручили дипломи випускникам коледжу ЗУІ. Фото, відео

Життя 9921

У п’ятницю, 9 липня, у атріумі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ в урочистій атмосфері провели церемонію вручення дипломів випускникам фахового коледжу ЗУІ. Документи про закінчення навчання у закладі отримали 66 студентів, що навчалися на різних спеціальностях – «Прикладна математика», «Дошкільна освіта», «Соціальна робота» та «Облік і оподаткування». Загалом, це вже сьомий випуск фахівців, які здобули освіту в стінах навчального закладу.

На початку святкування випускники вітали готей заходу, своїх рідних та викладачів виконанням традиційної пісні. Після чого прозвучали гімни – держави і вишу, та відбулося урочисте представлення гостей церемонії вручення дипломів.

Вітальне слово отримав ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, Степан Черничко. Він привітав присутніх та зауважив, що сьогодні святкують не стільки завершення навчального року в коледжі та вручення дипломів, як самих випускників, які доклали чимало зусиль для того, аби досягти поставлених цілей – здобути диплом.

«Всі випускники, безперечно, заслуговують того, щоб стояти у цьому залі, адже протягом років навчання пройшли чималий шлях. Бажаю вам, наші випускники, щоб у подальшому житті ви були цілеспрямованими та працьовитими і завжди досягали поставлених цілей», – додав Степан Черничко.

Річний звіт представила директорка коледжу ЗУІ Катерина Шовш, де окреслила основні напрямки роботи навчального закладу, його досягнення та плани на майбутнє: «2020-2021 навчальний рік був непростим не тільки через пандемію коронавірусу, а й численні задачі, які стояли перед нашими студентами. Тому й не дивно, що цьогоріч у нас рекордна кількість випускників, що отримують дипломи з відзнаками – аж 8!».

Крім того, керівниця звернула увагу на те, що ми бачимо плинність часу саме в такі моменти, коли вчорашні школярі, студенти стають випускниками та вже незабаром робитимуть свої перші кроки в дорослому житті. 

З промовою до присутніх звернувся й Генеральний консул Угорщини у місті Берегово, Матяш Сіладі. Він розповів, що коледж ЗУІ заснували у 2014 році і його основною метою стало забезпечення фахової освіти – це фактично перша сходинка на шляху до здобуття вищої освіти. Роки, проведі в коледжі, допомагають в розвитку особистості підростаючого покоління, кращого розуміння ними важливості правильного вибору подальшої професії та робота в цьому напрямку.

Ільдіко Орос, президент ЗУІ наголосила на тому, що випускники можуть пишатися собою, адже вдало здали екзаменти та, нарешті, отримали свій перший заслужений диплом. З чим і привітала їх. Відтак, додала, що Закарпатський угорський інститут з нетерпінням чекає випускників для продовження навчання вже на другому курсі вишу.

Після церемонії вручення дипломів відбулося й нагородження найкращого студента 2021 року та переможця відеоконкурсу «Наш заклад очима студента».  На завершення заходу священнослужителі попросили для присутніх благословення, а випускники  заспівали свою прощальну пісню.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах