115828
15:58 6.072021

У Берегові розпочав роботу спортивний табір для дітей

Життя 4596

Благодійний фонд «Геніус» уже вчетверте проводить у Берегові традиційний спортивний табір для дітей (у рамках грантового проєкту «У фокусі – спортивні таланти»), який триватиме до 10 липня. Його урочисте відкриття відбулося 5 липня на подвір’ї Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

Торік через епідемію коронавірусу та суворі карантинні обмеження Благодійний фонд «Геніус» організував традиційний літній спортивний табір у формі занять у гуртках. Однак цього року послаблення обмежень дозволило провести п’ятиденний спортивний табір у звичній формі.

Долучитися до літнього дозвілля запрошували дітей віком від 10 до 17 років. З березня по травень заявки подали 55 осіб, що трохи більше, ніж очікувалося. Проте організатори вирішили надати можливість усім бажаючим, тож учасниками спортивного табору, який забезпечує й ночівлю, стали 20 дівчат і 35 хлопців. Діти протягом тижня займатимуться з тренерами та вихователями в невеликих групах, основна увага буде приділятися виключно спорту.

Майданчиками для занять стали Спортивний центр Закарпатського угорського інституту і спортивний майданчик Берегівського ліцею ім. Лайоша Кошута. Професійні педагоги – викладачі Закарпатського угорського інституту, Фахового коледжу вишу та Берегівського ліцею ім. Лайоша Кошута – займатимуться з дітьми баскетболом, гандболом, волейболом, футболом, гімнастикою.

Участь в урочистому відкритті табору взяли президент Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Ілдика Орос, директор Благодійного фонду «Геніус» Наталія Вараді та вихователі.

«Окрім фізичної підготовки, для хорошого спортсмена важливий і психологічний розвиток. Тому в здоровому тілі треба зберігати здоровий дух! І цей табір також цьому сприяє!» – наголосила Ілдика Орос.

Відтак вона повідомила, що Берегівський угорський інститут незабаром відкриє спортивну базу. Завдяки їй місто збагатиться тренувальним басейном, який слугуватиме не туристам, а мешканцям міста – дорослим і дітям.

З наступного навчального року інститут у співпраці з Інститутом м. Ніредьгаза планує запровадити фізичне виховання як другу вищу освіту.

Крім того, Закарпатський угорський інститут разом із БФ «Геніус» має намір створити в Берегові футбольну академію. «Це буде можливість повноцінного навчання для молоді, де дівчата займатимуться гандболом, а хлопці – футболом», – повідомила президент інституту. Вона висловила сподівання, що учасники літнього спортивного табору також оберуть собі спортивне майбутнє та прославлятимуть наш край на міжнародній арені.

karpataljalap.net

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах