115335
13:03 26.062021

Фестивальний сезон відкрили у Берегові. Фото. Відео

Життя 6434

Берегово завжди славилося своїми колоритними фестивалями та ярмарками, на які приїздили туристи з усієї України. Проте, через карантинні обмеження, спричинені коронавірусною інфекцією, протягом тривалого часу такі масштабні заходи були під забороною. Зараз же, берегівчани та гості міста, мають можливість побувати на цікавому фестивалі-ярмарку, який триватиме протягом трьох днів.

Під час урочистого відкриття «Берегівського ярмарку 2021» на святковій сцені, яку розмістили на центральній площі міста, до краян звернулися міський голова Берегова, Золтан Бабяк, та голова Закарпатської обласної ради, Олексій Петров. На заході також були присутні Іштван Ійдярто, Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні, Ігор Вантюх, голова Берегівської РДА, Карло Резеш, голова Берегівської районної ради, Пейтер Чаба, депутат Закарпатської обласної ради, Йожеф Бугайла, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді, Матяш Сіладі, керівник дипломатичної місії Угорщини в Берегові, Ласло Зубанич, голова Демократичної спілки угорців України.

Золтан Бабяк урочисто відкрив захід та зазначив, що після вимушеної перерви приємно нарешті розпочинати такий звичний для громади масовий захід.

«Впевнений, всі ми скучили за святковою торгівлею, дегустацією страв і напоїв, концертами, зустрічами з друзями. Наші талановиті діти через карантинні обмеження були позбавлені нагоди показати свою майстерність на великій сцені. І ось тепер, їхні близькі та гості ярмарку, зможуть отримати естетичну насолоду від виступів зірок нашої об’єднаної громади. Тому цей Берегівський ярмарок ми влаштовуємо, перш за все, для нас самих, для нашої громади.При цьому, звісно, ми щиро раді кожному гостеві свята!», – додав міський голова.

У свою чергу Олексій Петров розповів присутнім, що це його перший фестиваль на Закарпатті, адже коли він приїхав сюди, рік тому, саме розпочалися карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19.

«Закарпаття – це край фестивалів, ярмарків, дегустацій, концертів, смачної багатонаціональної кухні та можливості з’їздити за один день в Європу і назад. Для мене сьогоднішній день дуже знаковий та символічний, адже я за цей рік я не відвідав жодного ярмарку, тому це перший – ювілейний. Саме сьогодні, а я сподіваюсь так і буде, стане днем нашого одужання, перемоги над хворобою», – наголосив пан Олексій.

Після промов гостям фестивалю підготували чудову та насичену музично-танцювальну програму. Протягом кількох годин на великій сцені виступали художні колективи, а пригощали гостей ярмарку смачними стравами закарпатської кухні та відомими далеко за межами краю винами і настоянками.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах