115190
13:58 24.062021

Тиждень угорської кухні: на Закарпатті визначили дату проведення ювілейної акції

Життя 2527

23 червня в селі Чома Берегівського району керівництво Закарпатської угорської туристичної ради зустрілося із власниками ресторанів – учасниками Тижня угорської кухні, щоб обговорити результати й отриманий під час попередніх подібних заходів досвід, а також плани щодо наступної ювілейної акції.

Цього року Туристична рада провела Тиждень угорської кухні на Закарпатті 14–16 травня. Зокрема в п’ятницю, 14 травня, гості отримали 50-відсоткову знижку на традиційні угорські страви в меню, а в суботу та неділю ціни були на 25% нижчими у 22 ресторанах, які долучилися до акції.

Голова Закарпатської угорської туристичної ради Андраш Мештер, підбиваючи підсумки заходу, підкреслив: «Судячи з відгуків, можна сказати, що Тиждень угорської кухні на Закарпатті був успішним».

Після обміну думками, учасники зустрічі визначили дату наступної ювілейної акції. Вона відбудеться 24–27 лютого 2022 року.

«У міжсезоння після новорічно-різдвяних свят ресторани організовують менше заходів, тож було зрозуміло, що ми повернемося до початкових дат проведення Тижня угорської кухні», – повідомив Андраш Мештер. Він додав, що під час зустрічі звучали пропозиції розширити культурну програму та популяризувати під час заходу місцеві продукти.

Головний організатор акції, заступниця голови Закарпатської угорської туристичної ради Шарлота Чізмар повідомила, що з нагоди ювілею організація планує видати буклет, у якому підіб’ють підсумки та представлять результати за минулі десять років, а також додадуть кілька рецептів традиційних угорських страв.

«Угорські страви дуже популярні на Закарпатті, тож вони заслуговують на те, щоб ми писали про них, організовували різноманітні заходи та спільно з рестораторами популяризували угорську культуру, традиції, кухню», – наголосила Шарлота Чізмар.

Один із організаторів Тижня угорської кухні, власник піцерії Ласло Пасторніцкі, спілкуючись із журналістом нашого видання, наголосив на важливості частувати гостей оригінальними угорськими стравами. «Цього року ми дещо допомогли рестораторам і склали меню з 15 супів, 15 основних страв та 15 десертів, з яких власники закладів та кухарі могли черпати натхнення», – повідомив ресторатор. Він також зазначив, що Закарпатська угорська туристична рада планує провести 2–3-денний майстер-клас для закарпатських кухарів за участю шеф-поварів з Угорщини. Мета цього навчання – удосконалення вмінь, професійний розвиток працівників закладів громадського харчування, які долучаються до акції «Тиждень угорської кухні».

Присутні на зустрічі власники ресторанів повідомили, що загалом задоволені цьогорічною програмою, єдиною проблемою було перенесення традиційної дати з лютого на травень. Вони погодилися, що кінець зими перед Великим постом – найбільш підходящий час для того, щоб провести акцію якомога більш успішно.

Наприкінці зустрічі було визначено переможців розіграшу, оголошеного серед учасників Тижня угорської кухні. До 31 травня до Закарпатської угорської туристичної ради надійшло 114 чеків, які підтверджують відвідини ресторану з іменем гостей. Щасливі переможці отримають у подарунок вечерю в одному із визначених закладів.

Заходи Закарпатської туристичної ради, зокрема акцію «Тиждень угорської кухні», підтримують Товариство угорської культури Закарпаття (КМКС), уряд Угорщини та уповноважений міністра, відповідальний за розвиток співпраці області Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаття, а також координацію Програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського басейну.

CsA/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах