115157
16:00 23.062021

На Закарпатті розпочалася заборона на вилов раків

Життя 3281

У період з 18 червня по 25 липня 2021 року та з 20 серпня по 30 вересня 2021 року встановлюється заборона на вилов раків у водних об’єктах Закарпатської області.

Заборону встановлено з метою збереження та охорони популяції раків під час линьок і виношування ікри. З відповідним наказом Управління Держрибагентства у Закарпатській області можна ознайомитись за посиланням.

Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за що передбачена ч. 4 ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн та штраф – до 680 грн.

Але варто пам’ятати, що обмеження тривають не тільки у період нересту, линьки та виношування ікри. В час відсутності заборони, раків не можна ловити у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування та не більше тридцяти штук на одну особу руками або раколовкою, діаметром не більше 70 сантиметрів.

Закарпатський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»: (098) 585-61-64.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах