115056
19:55 19.062021

В Ужгороді обговорювали проблеми соціального розвитку Закарпаття

Життя 3599

18 червня в Ужгороді відбувся круглий стіл «Сучасні виклики соціального розвитку на Закарпатті». У заході взяли участь місцеві чиновники, представники Асоціації соціального розвитку через право, обласного центру соціальних служб, департаменту соцзахисту населення ОДА, УжНУ, КНУ ім. Тараса Шевченка, БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», науковці, активісти та ін.

Учасники круглого столу обговорили поточні труднощі соціального розвитку регіонів в умовах децентралізації, участь у цьому процесі місцевої влади, бізнесу та управлінських еліт, тощо.

Зокрема, почесна президентка Асоціації, доктор юридичних наук та суддя Оксана Епель розповіла про соціальний розвиток регіонів України. Професорка УжНУ, доктор юридичних наук Марія Менджул зробила детальну доповідь про правовий аспект доступу до соціальних прав. З процесом формування соціального паспорту новостворених ОТГ і наявні труднощі пов’язані з ним ознайомив присутніх завідувач кафедри соціології УжНУ Федір Шандор. Про стан і проблеми соціального захисту населення Закарпатської області в умовах децентралізації розповіла заступниця директора відповідного управління ОДА Наталія Омелянюк. За її словами процес змін пов’язаних із реформою децентралізації іде, хоч і дещо повільніше ніж у інших областях України, і зазначила, що у нашому регіоні більшість ОТГ сформувались не так давно. Не менш ґрунтовними були й доповіді інших учасників круглого столу.

Роль жінок у підвищенні соціальних стандартів обговорили на другій панелі круглого столу. А на завершення представники УжНУ та Асоціації соціального розвитку через право підписали Меморандум про співпрацю.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах