114799
12:13 13.062021

На ринках Закарпаття грибів мало, але і ті важко продати

Життя 9089

Грибники розповідають про дефіцит грибів. Через несприятливі погодні умови цьогорічний літній грибний сезон поганий. Для грибів треба дощ і тепло. Дощити – дощить, земля зволожена, але ночі холодні.

Та все ж завзяті грибарі знаходять лісові трофеї. Іван Тупиця з Онока, що на Виноградівщині, регулярно ходить до лісу і щось таки знаходить. Додому повертається не з порожніми руками: три-чотири білі завжди є, трапляються і голубінки із зеленими шапочками. А у четвер знайшов перші два підосичники. Іван любить ділитися фото з грибами на своїй сторінці у Фейсбуці, чим будоражить користувачів соцмереж.

На ринках грибів мало, але покупці не хапають їх.

Біля хімічного факультету в Ужгороді жінка пенсійного віку продає ядра грецьких горіхів, пучки зеленої цибулі, плоди шипшини. Шість середніх білих розклала на газету. За лісові трофеї просить сотню. Знайшла їх у селі Стрипа, що на Ужгородщині. Господиня зауважує, що грибів нема, але і ці важко продати.

– Туй доброє кіло білих, – жінка бере до рук кошик із грибами і показує кореспонденту “Карпатського об’єктива”. Торгує на ринку в Іршаві. Лісові трофеї знайшла у лісі рідного Великого Раківця. – Прошу сто гривень. Протягом двох годин ціну запитало багато людей. Всі кажуть, що файні гриби, невеликі, нечервиві, помилуються, понюхають, але не купують. Більшість каже, що просто інтересуються, вдома мають ще торішні запаси.

Сивочолий чоловік також торгує білими. За купку з чотирьох великих грибів просить 70 грн. Таких купок має шість. Люди розпитають про ціну, місце, але не купують: дорого, кажуть.

На Берегівщині добре вродили лисички. На базарі купку жовтих грибів продають за 40-50 грн. Їх розкуповують швидко. Про це кореспонденту “КО” повідомив пан Іван, наш читач.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах