114764
10:33 12.062021

В Ужгороді відбулося засідання архітектурно–містобудівної ради

Життя 2539

При поданні на розгляд архітектурно–містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міської ради паспортів опорядження фасаду, проєктів реконструкції будівель у центрі міста потрібно подавати всю можливу інформацію про первісний вигляд будинку, а також сучасні зображення та детальну обмірну документацію до початку проведення робіт. Таке рішення прийняли напередодні на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради.

Члени ради розглянули кілька проєктів. Зокрема, відмовили в погодженні паспорта опорядження фасаду за адресою вул. Собранецька, 15В. Наголошувалося, що будинок нині в аварійному стані, потребує заміни покриття і дерев’яних конструкцій. Рекомендували замінити столярку і двері із збереженням автентичного рисунку, доопрацювати паспорт опорядження фасадів із врахуванням зауважень членів містобудівної ради і подати на повторний розгляд. Паспорт опорядження фасаду на пл.Корятовича, 7 погодили, але із зауваженнями про залучення співвласників до ремонту аварійних балконів, при заміні вікон зобов’язали зберегти їх автентичний колір та рисунок.

Реконструкцію власних торгових приміщень на проспекті Свободи, 1 (магазин «Електрон») погодили, але з умовою збереження мозаїки заслуженого художника України Василя Беци. Погодили також будівництво багатоквартирного будинку із вбудованими комерційними приміщеннями на вул. Вілмоша Ковача,19 А – із зауваженнями передбачити там можливість облаштування підземного сміттєзбірника, паркомісць та благоустрою.

Щодо капітального ремонту фасаду будівлі на вул. Олександра Фединця № 12 («Хінкальня» у Гірчичному зерні), то робочий проєкт погодили із зауваженням – передбачити вхід для безперешкодного доступу маломобільних груп.

Розглянули члени архітектурно-містобудівної ради й ескізні наміри паспорта опорядження фасадів будинку на вул. Винничній, 22, одноголосно дійшли згоди, що їх потрібно доопрацювати.

Тривала дискусія виникла щодо реконструкції скверу ім. Франтішека Крупки позаду будівлі обласної адміністрації та обласної ради. У розробленому проєкті не було передбачено заміну кабелів освітлення, пропонувалася м’яка доріжка, яка швидко зношується. Розробникам запропонували подати нові пропозиції, зокрема, щодо світильників, лавиць і покриття доріжок, коригування проєкту підтримали із пропозиціями і зауваженнями ради. Відкоригований проєкт мають подати на розгляд Консультативної ради при ОДА, передає пресслужба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах