114628
10:47 10.062021

Закарпаття отримало 15 700 доз вакцини AstraZeneca

Життя 5281

Закарпатці, котрі вакцинувалися у другій половині березня, можуть отримати другу дозу щеплення від коронавірусної інфекції.

Важливо розуміти, що вакцини AstraZeneca проти COVID-19, незалежно від країни виробництва, є взаємозамінними.

Вакцина AstraZeneca виробництва Інституту сироватки крові Індії (Covishield) та вакцина, виготовлена південнокорейською компанією SK Bioscience Co Ltd. (AstraZeneca-SKBio), є ідентичними за складом та технологіями виготовлення.

Другу дозу закарпатці можуть зробити там само, де і вперше: чи то у пункті щеплення, чи в організованому колективі за участі мобільної бригади.

“Закликаємо кожного бути пильними, не проґавити дзвінок із запрошенням прийти і зробити друге щеплення. Адже ті, хто провакцинується, матиме змогу отримати підтверджуючий цей факт документ – міжнародне свідоцтво про вакцинацію. У ньому зафіксують дані про зроблені щеплення, і він відповідає всім міжнародним медико-санітарним нормам”, – прокоментував перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Водночас із 1 липня стануть доступними COVID-паспорти, які міститимуть інформацію не тільки про вакцинацію, але й про негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19. З таким документом кордони по всій Європі будуть для закарпатців відкритими.

Про це повідомляє Закарпатська ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах