114550
08:45 9.062021

У реформатському ліцеї у Великому Березному пролунав останній дзвоник

Життя 5100

З послабленням карантинних обмежень випускники навчальних закладів мають можливість гідно попрощатися зі школою.

5 червня Великоберезький реформатський ліцей провів у доросле життя 35 учнів, якими може пишатися, адже протягом навчання вони показали дуже гарні результати.

На початку заходу випускники разом з класними керівниками вишикувалися на подвір’ї, щоб попрощатися з рідною школою, вчителями та товаришами.

Відтак перейшли до привітань. До випускників, зокрема, звернувся пастор ліцею Ласло Товт і зачитав слово Боже. За словами священника, випускний – це недовготривала зупинка, адже потрібно йти далі призначеним шляхом, як це робив народ Божий, коли блукав по пустелі.

«Деякі з вас уже знають, а деякі ще не впевнені, куди рухатися далі, але головне – робіть це разом із Богом», – зазначив Ласло Товт.

Затим зачитали імена випускників, до яких з вітальним словом звернулися гості, присутні на урочистій події. Зокрема Анна Панді-Секереш, радник з питань освіти Закарпатської реформатської церкви. «Мені прикро, що ви покидаєте школу, але я рада, що ви стали такими добрими, красивими, розумними та інтелігентними дорослими», – сказала вчителька й побажала випускникам Божого благословення.

Бейла Надь, головний доглядач Закарпатської реформатської церкви, подякував працівникам закладу за роботу й за те, що, окрім викладання навчальних предметів, прищеплювали учням віру та любов. Відтак висловив вдячність батькам, що обрали для своїх дітей реформатський ліцей.

Учні 10-го класу представили невеличку концертну програму. Після цього випускники передали їм символічну естафету, адже надалі саме вони показуватимуть приклад решті учнів, бо вже будуть найстаршими в ліцеї.

З прощальною програмою виступили й самі випускники. Вони підтвердили свою віру в Бога, подякували за турботу батькам та вчителям, висловили вдячність за дружбу своїм товаришам.

Директор Великоберезького реформатського ліцею подякував Всевишньому за минулі роки, за можливість святкувати разом 26-ту церемонію випуску. «Пам’ятайте, що на вас тут завжди чекають, як вдома», – наголосив директор.

Через дощ захід довелося продовжити у стінах навчального закладу. Там класні керівники – Дьордь Сабо та Ласло Орбан – поділилися своїми зворушливими, задушевними думками, а відтак від імені батьків з привітаннями виступили Іштван Гаяш та Жолт Орос.

На завершення заходу випускники традиційно востаннє ще раз обійшли навчальні класи.

Давід Шімон/Simon Dávid/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах