114136
22:05 1.062021

В Ужгороді відбувся фестиваль дитячої радості «Мир Літо». Фото, відео

Життя 4650

1 червня по всьому світу відзначають  Міжнародний день захисту дітей. Саме до цієї події приурочений фестиваль дитячої радості «Мир Літо». Організатором свята виступив благодійний фонд «Карітас» Мукачівської  греко-католицької єпархії.  Варто зазначити, що це вже гарна щорічна традиція робити такий масовий захід для маленьких ужгородців і гостей нашого міста. Проте в 2020 році через  жорсткі   карантинні   обмеження  фестиваль довелось  відмінити. І ось сьогодні «Мир Літо» святкує свій перший невеличкий ювілей, адже він вже п’ятий за рахунком. Попередні фестивалі проходили на різних локаціях міста над Ужем. Цього разу був обраний  Боздоський парк,  і недарма.   Адже це привабливе місце для  батьків з дитячими візочками, дошкільнят і вже старших школярів. Організатори фестивалю намагались зацікавити  дітей різної  вікової  категорії. Територія була поділена на сектори. Для найменших – ігровий майданчик зі  спеціальним  покриттям,  на якому розмістили    кубики , м’які пазли  та безліч іграшок . Для старших  дітей –  різноманітні майстер класи : декорування фігурних заготовок технікою  декупаж,  ліпка з солоного тіста,  виготовлення об’ємних листівок ,  аплікації для дошкільнят, малюнки з губок,  розмальовки, пластилінові картини , виготовлення брелоків,  іграшок-антистрес та багато іншого. Особливою популярністю користувався аквагрим, черги до майстрів сягали аж за межі намету. Адже кожен хотів отримати оригінальний малюнок на своєму обличчі. Ну і як же без фотозони?  Крім різноманітних ігор на окремому майданчику до послуг дітей надавалися електро-самокати.

Активна молодь і волонтери показували банси,- різновид танців, коли  гості свята під музику  повторюють рухи  ведучих .  А зі сцени присутніх  розважали дитячі вокальні та танцювальні колективи, аніматори бульбашкового шоу та театральні виступи.  Танці, пісні, сміх – це все створювало незабутній настрій і яскраву атмосферу свята. Крім того, всі бажаючі  могли зареєструватись і взяти учать в безкоштовній лотереї . Призи – м’ячі, розвиваючі іграшки, різноманітні  ігри та набори для творчості, – все те, що точно стане   в пригоді під час літніх канікул. Також були  розіграні подарункові сертифікати від спонсорів свята. Лотерея відбувалась  кожну годину. Звісно, без допомоги волонтерів таке масштабне свято провести просто нереально. Радує, що люди готові щиро дарувати свій час і зусилля, а найцінніша відплата – це радість в дитячих очах. Як виявилось, на свято були запрошені діти не тільки з Ужгорода, але з цілого Закарпаття. В планах організаторів розширити географію фестивалю.

Директор благодійного фонду «Карітас» отець Мирослав Русин в інтерв’ю зазначив: «Назва фестивалю з’явилась не випадково. Адже миру потребує кожен з нас. Даруймо один одному мир і любов. І власне, це є покликанням цього заходу. Дякую всім жертводавцям, волонтерам, працівникам , що долучилися до цієї доброї справи.»

Мирослава Мись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Традиційний турнір ветеранів із мініфутболу пам’яті Василя Турянчика фінішував у Мукачеві
12:10
«Минай» був близьким до перемоги над «Рухом»
11:57
Відійшов у вічність перший декан економічного факультету УжНУ
11:39
На Закарпатті затримали таксистів-переправників
11:28
Мукачівець побив незнайомця і відібрав телефон, а миколаївчанка у закарпатки – сережки
09:53
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
У Мукачеві влаштували змагання юних рятувальників-пожежників
17:20
Всі новини